Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 25°C
Açık
Isparta
25°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Türkiye’nin Çiçek Bahçesi Isparta’da Yılda 70 Bin Ton Kiraz Üretiliyor..!

Türkiye’nin Çiçek Bahçesi Isparta’da Yılda 70 Bin Ton Kiraz Üretiliyor..!
2 Temmuz 2020 22:11
A+
A-

Türkiye’nin çiçek bahçesi olarak bilinen Isparta’da kiraz sezonu başladı. Ülkede ki kiraz ihtiyacının %9’luk kısmını karşılayan Isparta’da yer alan 70 Bin dönümlük arazide yılda ortalama olarak 70 bin ton kiraz üretimi yapılıyor.

Kentte kiraz üretiminin yoğun olarak Uluborlu ilçesinde yapıldığını ve il genelinde sozonda yaklaşık 300 milyonluk katma değer oluştuğunu kaydeden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can SELÇUK önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Selçuk en çok talep gören ve tercih edilen kiraz türünün napolyon cinsi ve kraliyet türü olduğunu anlattı. Koronavirüs pandemisinin ğreticiyi olumsuz yönde etkilemediğine deyinen Başkan Selçuk, üreten çiftçilere teşekkür etti. Selçuk son olarak ilde üretilen tüm ürünleri tanıtmaya devam edeceklerini belirtti.

YouTube video
YORUMLAR

  1. Soner dedi ki:

    Kirazin tanitmaya veya tanitilmaya ihtiyaci yok, Dunya capinda, ingiliz kraliyet ailesine kadar Isparta kirazimi biliyorlar, Ciftci uretmeye herzaman hazir, sizin gibi ciftci orgutlerinin yapacagi ureticileri bir araya toplayip ciftciyi tuccarin karsisinda ezdirmemek.Bu yil yine yapilan dogru tarim.politikalariyla, maliyetlerle yine ezildi ve yine bircok yetismis kiraz tarlasi kesilecek