Türkiye'den Irak'a: İşbirliği bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak'ın dün akşam saatlerinde Türkiye'nin Bağdat büyükelçisini çağırması üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Terör örgütleri Irak'ta yuvalandıkları müddetçe operasyonlara devam edilecek" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, Şengal, Karacak, Haftanin, Zap ve Hakurk bölgelerine hava operasyonu nedeniyle Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı bakanlığa davet ederek nota veren Irak'a cevap verdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında hava harekatları kınanmış ve "kabul edilemez" olarak nitelendirilmişti. Açıklamada harekatlara son verilmesi istenmişti.

Irak: Hava harekatlarını kınıyoruzIrak: Hava harekatlarını kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fatih Yıldız'ın Irak Dışişleri Bakanlığına çağrılması hakkında Bakanlığa yöneltilen bir soruya yazılı yanıt verdi. Aksoy, "Nitekim, Irak Anayasasının 7. maddesi, Irak hükümetini Irak topraklarının komşu ülkelere saldırılar için üs olarak kullanılmasını engellemekle yükümlü kılmaktadır." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, "İyi komşuluk ilişkilerinin ve terörizmin her türlüsüne karşı uluslararası işbirliğinin genel ilkeleri çerçevesinde, Türkiye terörle mücadelede sorumluluklarını yerine getirmektedir. Bu anlayışla Irak'a terör örgütleriyle mücadelesinde her türlü destek verilmektedir. Irak’tan da aynı anlayış ve somut işbirliği beklenmektedir" dedi.