Türkiye'den ABD'ye YPG baskısı: Ağır silahları toplayın

Türkiye'den ABD'ye YPG baskısı: Ağır silahları toplayın

Ankara-Washington hattında S-400 gerilimi devam ederken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Türkiye'nin, ABD'ye Suriye'deki terör örgütü YPG'nin elindeki ağır silahları toplaması konusunda baskı yaptığı ortaya çıktı.

ABD ile Türkiye arasında S-400 gerilimi devam ederken, dikkat çeken bir iddiayı ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg yazdı. Türkiye'nin, ABD'ye Suriye'deki terör örgütü YPG'nin elindeki ağır silahları toplaması konusunda baskı yaptığı ortaya çıktı.

Bloomberg'e konuşan bir Türk yetkili, Türkiye'nin ABD'den Suriye'de desteklediği terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'yi sınırın 30-40 km güneyine gitmelerini sağlamalarını, ayrıca teröristlere tedarik ettiği ağır silahları alarak Türkiye'nin kontrolündeki güvenli bölgeye getirmesini istediğini aktardı.

Selcan Hacaoglu imzalı haberde "Türkiye, Suriye’deki Kürtlerden ağır silahları almak için ABD’ye baskı yapıyor" başlığını kullanırken, ABD ile Türkiye'nin F-35 krizinden bağımsız olarak bu konuyu görüştüğü belirtildi.

Türk yetkili, YPG ile "doğrudan temaslar yürütüldüğüne ilişkin" iddiaların doğru olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN