19 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYE'DE SALGIN NE ZAMAN BİTECEK

TÜRKİYE'DE SALGIN NE ZAMAN BİTECEK

Isparta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CNN TÜRK Muhabiri Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Koca 'Salgın ne zaman bitecek?' sorusuna, '"Koronavirüs dünyada bitmedikçe Türkiye'de sıfırlama olmaz. Yeni bir dalga beklemiyorum. Herkes birbirini uyarmalı, kurallara uyalım" dedi.' dedi.

Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları şöyle:

Acil durum hastanesi konsepti gerekliydi.

Sağlık ordumuzla başarıyı sağladık. Vatandaşımız salgında katılımla gereğini yapmalı.

2.dönem kontrollü sosyal hayat adını verdik. Şu dönem 3 şeyi ihmal etmememiz gerekiyor.

Maskeyi asla ihmal etmeyelim.

Sosyal mesafe önemli.

El hijyenini de ihmal etmeyen bir sürece girmiş olduk.

Salgın Avrupa'da en geç Türkiye'ye geldi. 6 haftalık sürede ilk dönem tamamlandı.

Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62'yi geçmedi.

Herkes birbirini uyarmalı. Kurallara uyulmalı.

Yeni bir dalga beklemiyorum, kurallara uyalım.

Dünyada bu salgın bitmedikçe Türkiye'de etkisini sıfırlamak kolay olmaz. Çünkü Türkiye Avrupa ile çok yakın ilişki içinde olan ülke. Birçok noktada testler yapmak noktasında yapılması gerekenleri uyarmak noktasında bakanlık olarak çok hassas davranıyoruz.

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Corona virüsü (koronavirüs) için gelişmeleri açıkladı. 31 Mayıs Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu Twitter'dan paylaştı. Dün yapılan 35 bin 600 testten 839'u pozitif çıktı, yaşamını yitiren 25 kişi ile birlikte toplam can kaybı 4 bin 540 oldu. İyileşen toplam kişi sayısı ise 127 bin 973'e yükseldi. Bakan Koca corona virüsü (koronavirüs) konusunda bazı uyarılarda bulundu...

Son dakika haberi... Bakan Koca, 31 Mayıs Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu Twitter'dan paylaştı. Tabloya göre, son 24 saatte yapılan test sayısı 35 bin 600 olurken, 839 yeni tanı konuldu. Bugün 25 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 4 bin 540’a yükseldi. Bugün 989 kişi iyileşti.

DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Vaka sayısı öngörülen seviyede seyrediyor. Solunum desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısı azalmaya devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının her ikisine birlikte uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR" dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

iyileşen az

01 Haziran 2020 Pazartesi 00:20

toplam vaka sayısından toplam iyileşen sayısını çıkınca 36 bin gibi bir rakam hala hasta olan insan var demek...günlük iyileşen sayısı toplam rakama göre çok düşük..bir yandan da vaka artıyor hala...hastanelerin vay haline

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR