Arama Logo

Semih Kaya'dan iddalı açıklamalar!




7

Sparta Prag’ın 28 yaşındaki Türk futbolcusu Semih Kaya, Trabzonspor ile karşılacakları UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu öncesinde Sparta Prag’ın resmi sitesine açıklamalarda bulundu. 

6
"TRABZON FUTBOL ŞEHRİDİR"

Trabzon şehrini ve insanlarının nasıl olacağını anlatan Semih, “Trabzon çok güzel bir alanda harika bir şehir. İnsanları çok hoş ve neşeli. Orada herkes futbolla birlikte yaşar, Trabzon gerçekten futbol şehridir. Evet, belki insanları Türkiye’nin kalanına kıyasla daha agresiftir ama şu sıralar aşırıya kaçan bir durum söz konusu değil. Oradaki herkes futbolu sever, bunu stadyuma gittiğimizde hep beraber tecrübe edeceğiz. Stadyumlarının kapasitesi çok yüksek değil ama inanın bana bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek.” ifadelerini kullandı.

\
5
"TARAFTAR TAKIMIN ÜZERİNE GİDECEK"

Trabzonspor’un tüm Türkiye’de taraftarı olduğundan bahseden Semih Kaya, “Trabzonspor tüm Türkiye’de taraftaraları olan bir kulüp ama Türkiye’de başka büyük kulüpler de var. Önemli olan Trabzonspor taraftarlarının diğer taraftarlara kıyasla biraz daha agresif olması ve futbol ile yaşamaları. Göreceksiniz, örneğin eğer futbolcular yeterince iyi oynayamazsa, tribünde onları azarlayan yaşlı adamlar göreceksiniz. Sonuç olarak eğer önemli bir maç kaybederlerse oyuncuların üzerine inanılmaz şekilde gidilecek. Bu yüzden Trabzonspor, diğer takımlara göre taraftarları ile daha fazla ünlenmiş olan bir takım.” sözleriyle taraflarların Trabzonspor için önemini vurgulardı. 

\
4
"ATMOSFER BİZİ ETKİLEMEZ"

Atmosferin Sparta’nın performansını etkilemeyeceğine inandığını belirten 28 yaşındaki stoper, “Atmosferin bizi etkileyeceğine inanmıyorum. İlk 10 dakika her futbolcu için en zor anlardır. Atmosferin ilk etkisini kontrol altına alabilirseniz, onu unutup futbolunuza odaklanabilirsiniz. Futbol basit bir oyundur, eğer  başka etkenlerin kafanıza girmesine izin vermezseniz, bir ‘kazanan’ olmaya başlarsınız. Orada bir tehlike bulunmuyor, evet durdukları yerlerden bize doğru bağıracaklar ama bize zarar veremezler. Bu yüzden endişelenmek için bir sebep yok.” diyerek atmosferden çekinmediğini belirtti. 

\
3
"EV SAHİBİ AVANTAJINI KAYBETMEK ÜZÜCÜ"

Trabzondaki şiddetli ortamın etkisini ev sahibi avantajının kaybolması ile daha da hissedebileceklerini söyleyen Semih, “En çok ev sahibi avantajımızı çarçur ettiğimiz için pişmanım, Trabzon’daki yoğun çevre koşullarıyla birlikte işimiz çok zor olacak. Ama sonuç olarak bu futbol, bu tarz maçların üzerinden gelebilmelisiniz. Her şeyimizi vereceğiz, orada kazanmak istiyoruz ve buna inanıyoruz.” dedi. 

\
2
"HEP BERABER GÖRECEKSİNİZ"

Taraftarların kendilerini havaalanında çok kalabalık karşılamasını beklemediğini söyleyen Semih Kaya, “Belki bir kısım taraftarlar bizi karşılamaya gelebilir ama çok büyük sayıda olacaklarını sanmıyorum, 20 kiş civarı bekliyorum. Kendilerini bize tanıtacaklardır ama çok büyük bir şey olmayacaktır, oraya haftanın ortasında gidiyoruz. Maçtan önceki gün stadyumda bir miktar taraftar olabilir ama bu da çok önemli değil. Öteki tarafından baktığımızda bizim için iyi olacaktır, bu tarz tecrübeler tüm ekibi güçlendirecektir. Ama bunun nasıl bir şey olduğunu hep beraber göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

\
1
"ONLARI FIRTINA İLE BAŞ BAŞA BIRAKACAĞIZ"

Trabzonspor’a karşı oynadığı maçlardan da bahseden Semih, “Trabzonspor’a karşı Trabzon’da Galatasaray formasıyla 8 maça çıktım, toplamda 20 maç oynadım. Birçok kazandığımız maç hatırlıyorum ve umuyorum bir tane daha Perşembe günü tecrübe edeceğim. Kazanacağız ve onları fırtına ile baş başa bırakacağız.” sözleri ile galibiyete inandığını söyledi ve açıklamasını noktaladı. 

\