Türkiye'de koronavirüs salgınına dair tüm gelişmeler (31 Mayıs)

Türkiye'de koronavirüse dair gün içinde yaşanan tüm gelişmeleri sayfamızda bulabilirsiniz.

.
21:23

Paylaş

​İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 9 BİN 877 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bu gece sona ereceğini ve kısıtlamaya uymayan 9.877 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapıldığını açıkladı. Bakanlık, 64 ildeki, 428 yerleşim yerinde ise karantina kararının kaldırıldığını duyurdu.

 

 

20:44

Paylaş

BAKANLIK VERİLERİ AÇIKLADI

Türkiye'de son 24 saatte 839 kişiye Kovid-19 tanısı kondu, 25 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 163 bin 942, can kaybı 4 bin 540 oldu.

20:07

Paylaş

ERDOĞAN'DAN EĞLENCE MEKANLARI AÇIKLAMASI


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Eğlence mekanları ve nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek" dedi. (AA)

19:20

Paylaş

İBB, NORMALLEŞME ÖNLEMLERİNİ DUYURDU

Normalleşme kararlarının açıklanmasıyla İstanbul'da da 1 Haziran itibariyle İETT, metro, metrobüs, deniz ulaşımı ve Büyük İstanbul Otogarı’nda işleyiş normal seyrine dönecek. İBB, normalleşmenin başlayacağı 1 Haziran için aldıkları önlemleri duyurdu.

15:49

Paylaş

ERDOĞAN: SALGIN SONRASINDAKİ KÜRESEL EKONOMİDE TÜRKİYE ÇOK AVANTAJLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi açılışında konuştu:

"Hamdolsun burada oluşturduğumuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını kırdık.

Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum.

Gelişmeler ve işaretler, salgın sonrası yeniden yapılanacak küresel ekonomide ülkemizin çok avantajlı bir konuma oturacağını gösteriyor.

Sanayiden tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda önce hızlı bir toparlanma, ardından çok daha hızlı bir atılım içine gireceğiz." (AA)

 

15:40

Paylaş

MESİRE ALANLARI PAZARTESİ YENİDEN AÇILIYOR

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye genelinde bin 538 mesire yerinin belirlenen kurallar çerçevesinde pazartesi yeniden açılacağını duyurdu.

14:48

Paylaş

BALIKESİR'DEKI PARK VE BAHÇELERE SOSYAL MESAFE ÇEMBERI

1 Haziran’da başlayacak "normalleşme" süreciyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçeleri vatandaşların kullanımına hazırlamak için çalışmalara başladı. Fiziki mesafe kuralları gereği parklara çemberler çizildi.

14:05

Paylaş

YEME-İÇME YERLERİ İÇİN KURALLAR

Sağlık Bakanlığı, restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi, tatlıcı ve içinde yeme-içme hizmeti sunan işletmelerde alınması gereken önlemler için rehber yayımladı:

  • Misafirlere tesise girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulamalıdır.
  • Maskesiz müşteri içeri alınmamalıdır.
  • Tesisin içinde veya dışarısında sıra oluşabilecek her yerde 1,5 metre ara ile sosyal mesafe işaretlemeleri yapılmalıdır.
  • Masalarda sadece karşılıklı oturma düzeni sağlanmalıdır.
  • Her masada el antiseptiği veya kolonya bulundurulmalıdır.
  • Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı şekilde saklanmalıdır.

    {{406042}}
13:49

Paylaş

BORÇKA'DA YENI VAKALAR GÖRÜLDÜ, FILYASYONA BAŞLANDI

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 gün boyunca karantinaya alınan ilk ilçe Artvin Borçka'da, kent dışından cenaze için gelen aile ve yakınlarında koronavirüs tespit edildi. Yapılan filyasyon taramasıyla 60'tan fazla kişi de Kovid-19 şüphesiyle karantinaya alındı.

{{406040}}

09:04

Paylaş

ÖZEL YURTLARDAN ÖĞRENCİLERE SÖZLEŞMELİ TEHDİT

Koronavirüs nedeniyle üniversite öğrencileri ailelerinin yanına döndü. Ancak özel yurtlar, sözleşmeleri öne sürerek öğrencilerden kalmadıkları günlerin de ücretini istiyor.

09:03

Paylaş

EYT’LİLERİ ÖNCE İKTİDAR, ŞİMDİ DE VİRÜS VURDU

Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ya da faaliyetlerine ara veren işyerlerinde çalışan çok sayıda kişinin işsiz kaldığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İşsiz kalanların arasında durumu en trajik olanların başında ise emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) gelmektedir” dedi.

09:01

Paylaş

MİLLİ EĞİTİM BAKANI LGS'NİN NASIL YAPILACAĞINI ANLATTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin bir video paylaştı.

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığınca, 'Covid-19 salgını kapsamında personel servis araçlarıyla ilgili alınması gereken önlemler” rehberi yayımlandı. Rehberde, damlacık oluşturması nedeniyle servis içinde konuşulması gerektiği, su dahil içecek ve yiyecek kullanılmaması gerektiği belirtildi.

İskenderun’daki kiliselerde, normalleşme süreci kapsamında koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyularak toplu ibadete yeniden başlandı.

İçişleri Bakanlığınca, 1 Haziran'da faaliyete başlayacak lokanta, restoran kafe gibi işyerleri, park, piknik, alanları, mesire yerleri, spor tesisleri ve giyim pazarları ile ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi.

İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları, Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonunun (TOF) görüşünü alarak hijyen genelgesi hazırladı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen tarifeli seferlere 1 Haziran'da başlanacağını duyurdu.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa