Türkiye'de koronavirüs salgınına dair tüm gelişmeler (23 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

23 Mayıs 2020 05:15
Son Güncellenme: 23 Mayıs 2020 15:47
.
19:47

Paylaş

SON 24 SAATTE 32 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık Bakanlığının 23 Mayıs Cumartesi gününe dair açıkladığı verilere göre son 24 saatte 32 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

15:00

Paylaş

BURDUR'DA YENİ VAKA GÖRÜLMEDİ, KARANTİNALAR KALKIYOR

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Çeltikçi ilçesindeki karantina uygulamasının bugün sonlandırıldığını, Kocaaliler beldesindeki karantina uygulamasının da bayramın birinci günü kaldırılacağını açıkladı. (DHA)

14:27

Paylaş

SATRANÇTA LİGLER BU YIL OYNANMAYACAK

Türkiye Satranç Federasyonu, bu yılki tüm organizasyonların iptal edildiğini duyurdu. yılki tüm lig organizasyonlarının iptal edildiğini ve liglerin tüm haklar saklı kalmak kaydıyla 2021 yılında oynanacağını duyurdu. Açıklamada, toplam 108 kulüpten de görüş alındığı, bu kulüplerin 104'ünün liglerin yapılmamasını talep ettiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“Bir kulüp oynamak istediğini, 2 kulüp alınacak kararlara uyacaklarını, 1 kulüp ise farklı formatta olur ise yarışabileceklerini belirtmiştir. Bununla birlikte Federasyonumuz Sağlık Kurulunun müsabakaların yapılmaması yönündeki tavsiye raporu doğrultusunda, Federasyonumuz Yönetim Kurulu tarafından gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. 2019-2020 etkinlik takviminde yer alan 2020 İl Yöre Yarışmaları, 2020 Türkiye Kulüpler Şampiyonası, 2020 Türkiye Satranç İkinci Ligi, 2020 Türkiye Satranç Birinci Ligi ve 2020 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi müsabakalarının 2020 yılı içinde yapılmamasına karar verilmiştir. Bu yıl düzenlenmeyecek olan satranç liglerinin önümüzdeki yıl tüm haklar saklı kalmak kaydıyla gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.”

12:39

Paylaş

YHT SEFERLERİ 28 MAYIS’TA BAŞLATILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını savunarak, demiryolları ulaşımında normalleşme sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Yüksek Hızlı Tren’nin (YHT) 28 Mayıs’tan itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacağını duyuran Karaismailoğlu, “Hatlardaki seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatacağız” dedi.

10:09

Paylaş

İŞKUR POZİTİF VAKAYA KARŞIN 500 KİŞİYİ OFİSE ÇAĞIRDI

Balıkesir’de İŞKUR’un yönlendirdiği kursiyerlerden birinde koronavirüse rastlandı. Şirket 500 kursiyer işçiyi evden çalıştırırken, İŞKUR ofis çalışmasını zorunlu tuttu.

09:35

Paylaş

YOLLAR VE MEYDANLAR BOŞ KALDI

Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte, Ramazan Bayramı ve Arife gününde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilk gününde yollar ve meydanlar boş kaldı.

09:30

Paylaş

BOSCH İŞÇİSİ: SENEDE 30 GÜN YILLIK İZİN ÜTOPYA DEĞİL AMA...

Bosch işçisi koronavirüs salgını nedeniyle yaşadıkları sorunlar ve hak gasplarını yazdı.

09:28

Paylaş

TÜRK-İŞ ÜYESİ İŞÇİLER: BİZİM İÇİN NE YAPILDI Kİ TEŞEKKÜR EDİLİYOR?

Türk-İş ve Hak-İş’in patron sendikası TİSK ile bir araya gelerek pandemi sürecine ilişkin ortak açıklama yapmasına işçilerin tepkileri sürüyor. Tük-İş’e bağlı sendikalarda örgütlü işçiler taleplerinin görmezden gelindiğini söyleyerek, “İşçiler için ne yapıldı ki teşekkür edelim? İnsanların sağlığına değil ekonomiye bakıyorlar, işçi için tek bir şey söylemiyorlar” dedi.

09:27

Paylaş

TÜRKMEN: GSM ŞİRKETLERİNİN DEVASA KÂRININ ALTINDA GASBEDİLEN HAKLAR VAR

Koronavirüs salgınıyla beraber iletişim ve haberleşme sektöründe birçok firmada işçiler uzaktan çalışma yöntemi çalışıyor. İşçilerin yemek, elektrik ve internet giderleri ise karşılanmıyor.

00:25

Paylaş

İHD, "PANDEMİ SÜRECİNDE KADIN" RAPORUNU YAYIMLADI

İHD Merkezi Kadın Komisyonu, "Pandemi Sürecinde Kadın" raporunda, 36 kadının erkekler tarafından katledildiği, 26 kadının şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği belirtildi.

00:01

Paylaş

4 GÜN SÜRECEK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

Bayramda 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama 27 Mayıs saat 00.00'da sona erecek.

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 952 Kovid-19 tanısı konuldu, 27 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 154 bin 500, can kaybı 4 bin 276 oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yeni genelgeye göre 29 Mayıs günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabilinecek.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumlarında bir hükümlünün koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği ve cezaevinde 82 mahpusun koronavirüs tespit edildiği açıklandı.

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Uğur Ertuğrul, yakalandığı Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa