Türkiye'ye mesaj verip açıkladı: ABD bize katılmak istiyor

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, ABD'nin 1987'den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırmaya hazırlandığını söyledi. Hristodulidis ayrıca ABD ve bazı AB ülkelerinin Doğu Akdeniz'de oluşturulan "enerji ortaklığına" katılmak istediklerini belirtti.

Türkiye'ye mesaj verip açıkladı: ABD bize katılmak istiyor
Türkiye'ye mesaj verip açıkladı: ABD bize katılmak istiyor
GİRİŞ 20.01.2019 14:52 GÜNCELLEME 20.01.2019 14:52
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, ABD'nin kısa süre içerisinde ülkesine yönelik 1987'den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldıracağını öne sürdü. Hristodulidis Washington'ın, Güney Kıbrıs'ın askeri yeteneklerini arttırmasının bölgesel güvenlik için önemini gördüğünü vurguladı.

 

 

Ambargonun kaldırılması için ABD Kongresi'nde sürecin başladığını söyleyen Hristodulidis, "Bu Kıbrıs'ın bölgesel istikrar ve güvenliğin önemli bir destekçisi olarak oynayacağı olumlu rolün ABD yönetimi tarafından desteklendiğinin bir kanıtı" ifadelerini kullandı.

"ABD, DOĞU AKDENİZ ORTAKLIĞINA KATILMAK İSTİYOR"

 

 

ABD ve bazı Avrupa Birliği ülkelerinin, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın içlerinde Mısır, İsrail ve Ürdün'ünde bulunduğu ülkelerle kurdukları enerji ortaklığına katılmak istediklerini söyleyen Hristodulidis, "Kişisel olarak Doğu Akdeniz'deki hidrokarbonların, Avrupa Topluluğu için kömür ve çelik neyse o olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi kızdıracak ABD iddiası!

TÜRKİYE'YE MESAJ

Washington ve AB'nin, Türkiye'nin karşı çıktığı Güney Kıbrıs hükümetinin doğalgaz arama faaliyetlerine tam destek verdiğini belirten Hristodulidis, Türkiye ile deniz sınırları konusunda müzakere etmeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz ay yapılan "ABD, Kıbrıs’ta Rusya’nın bölgedeki etkinliğine karşı askeri yığınak hazırlığında" uyarısının yersiz olduğunu belirten Rum bakan, kendi kontrollerindeki liman ve hava üslerini insani amaçlarla birçok ülkeye açtıklarını savundu.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na göre Doğu Akdeniz'de 122 trilyon fit küp doğalgaz rezervi bulunuyor. Ancak Türkiye bölgede yapılan arama çalışmalarını, KKTC'nin egemenlik haklarının ihlali olarak görüyor ve bu çalışmalara karşı çıkıyor.

YORUMLAR 39
  • musa 04 5 yıl önce Şikayet Et
    Topunuzun cani cehneme ezeldenberidir berabersiniz bilmiyemi var kefereler topunuz birlesin bir selhainieyubi size yeter
    Cevapla
  • Aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım şey, madem akdeniz bu kadar zengin biz bugüne kadar niye araştırıp çıkarmadık bu kaynakları.
    Cevapla
  • carlos 5 yıl önce Şikayet Et
    lozan antlasmasi kardesim.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Güney kibrisin suyu isindi onlara nükleer silahla karsilik verilmeli bir canli kalmayacak sekilde
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Taa amerika oradan ortak olup gaz çıkarıp satacak egemenlik ihlali değil. Rum kesimi gaz çıkaracak egemenlik ihlali değil. Ama Türkiye Burnunun dibinde Kuzey Kıbrıs toprağı olmasına rağmen Gaz arayacak bu Egemenlik ihlali öylemi. Oğlum varya gavur milletisiniz iki yüzlü avrupasınız hepiniz.
    Cevapla
  • servet 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların dışındaki tum varliklar ortaya çıktı biz ise halen onlarin dostluğunu düşünüyor ve icimizdeki hainlerde pkk nin yaninda yer alıyorlar. ey insanoglu ezan la sela arasinda gidip geliyorsun halen neyin peşindesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi