Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar eylemdeydi: İstanbul Sözleşmesi'ni uygula

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar eylemdeydi: İstanbul Sözleşmesi'ni uygula

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik tartışmalara karşı kadınlar eylemdeydi. Türkiye'nin dört bir yanında eylem düzenleyen kadınlar, sözleşmeden çıkılması değil, sözleşmenin uygulanmasını istediler.

AKP Genel Başkanıvekili Numan Kurtulmuş'un "Nasıl usulünü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır" sözleriyle başlayan Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi yönündeki tartışmalara karşı Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar eylem düzenledi.

İstanbul'dan Hatay'a, Antalya'dan Samsun'a kadar Türkiye'nin birçok şehrinde sokaklara çıkan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalin değil, sözleşmenin uygulanmasını istedi.

-İstanbul'da kadınların adresi Kadıköy İskele Meydanı'ydı. Meydanda toplanlanan yüzlerce kadın, sözleşmenin uygulanmasını istediler. Daha sonra kadınlar, Khalkedon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler.

-İzmir Alsancak'da toplanan kadınlar, yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti. Müdahale sonucu 14 kişi gözaltına alındı. Polisin müdahalesine tepki gösteren kadınlar, gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması talebiyle oturma eylemine başladı.

-Ankara'daki kadınlar, 'Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula' şiarıyla Sakarya Caddesi'nde buluşarak İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmalara son verilmesini, sözleşmenin uygulanmadını istediler.

-Samsun'da kadınlar İstiklal Caddesi'nde bulunan Süleymaniye Geçidi'nde bir araya geldi. Basın açıklaması gerçekleştiren Samsunlu kadınlar, daha sonra erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri okuyarak andılar.