Türkiye'den Almanya'ya rest!

Çavuşoğlu'ndan flaş Cerablus açıklaması...

Türkiye'den Almanya'ya rest!
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Cerablus'a başlatılan operasyonun nedeni DEAŞ'i temizlemektir. YPG Fırat Nehri'nin doğusuna geçmezse hedef olacaktır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders düzenlediği ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Çavuşoğlu Almanya'nın İncirlik'i ziyaret etmesi ile ilgili gelen soruya, "Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. İncirlik'in durumu bu saatten sonra Almanya'nın atacağı adımlara bağlı." şeklinde cevap verdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"YPG'nin, hem ABD'nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi  öncelikle, bir an evvel Fırat Nehri'nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği  takdirde hedef olacaktır."

"Alman vekillerin İncirlik'e yapacağı ziyaret Almanya'nın atacağı adımlara bağlıdır."

"5-6 ülke bile bu konuda işbrliği yapsaydı Suriye veya Irak'ta DAEŞ diye bir şey kalmazdı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem