Türkiye'de Covid-19 vaka sayısı düne göre arttı, 19 kişi daha hayatını kaybetti

Türkiye'nin 5 Ağustos Covid-19 tablosu
Türkiye'nin 5 Ağustos Covid-19 tablosu © AP
© AP
By euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Türkiye'de Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 19 kişi hayatını kaybetti, bin 178 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca, günlük verileri aktardığı paylaşımında, "Bayram ve tatildeki riskin yeni sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

REKLAM

Türkiye'de Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 19 kişi hayatını kaybetti, bin 178 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgınına ilişkin elde ettikleri son verileri sosyal medya hesabından aktardı. Bakan Koca verilerle birlikte şu mesajı paylaştı:

"Yeni hasta sayımız, dün önceki güne göre 88, bugünse düne göre 95 arttı. Son 24 saatteki test sayımız yaklaşık 54.000. Toplam test sayısı 5 Milyonu geçti. Bayram ve tatildeki riskin yeni sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var"

Türkiye'de toplam vaka sayısı 236 bin 112'ye, can kaybı ise 5 bin 784'e çıktı. Son 24 saatte 53 bin 842 testin daha sonucuna ulaşıldı. Bin 15 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla, iyileşenlerin toplam sayısı 219 bin 506'ya yükseldi. Hastalar arasında zatürre oranı ise yüzde 8,4.

"Doluluk iddiaları kasıt taşımaktadır"

Bakan Koca, başta Ankara olmak üzere bazı Güneydoğu illeri için ortaya atılan hastanelerde doluluk var iddialarına  yanıt verdi. Bakan Koca, "KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın." dedi.

Dünya genelinde Covid-19 hastalığına yakalananların sayısı ise 19 milyona yaklaşırken, bunlardan 6 milyondan fazlası aktif vaka olarak rapor edildi. Küresel çapta can kaybı ise 707'in üzerinde.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Beyrut patlaması İsrailli politikacıyı mutlu etti: Bu kutlamayı düzenleyen kahramanlara teşekkür

Almanya'da göçmen taraftarı Kassel Valisini öldüren aşırı sağcı Ernst suçunu itiraf etti

Bakan Koca: Dokuz kişide Eris varyantı görüldü