Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği geleneksel buluşması bu yıl Giresun’un Görele ilçesinde gerçekleştirildi.



Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği geleneksel buluşması bu yıl ilk kez Giresun’un Görele ilçesinde gerçekleştirdi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in ev sahipliğinde gerçekleşen programda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin komşu iki ilin belediye başkanı, kaymakam ve gazetecilerini buluşturan etkinliğe imza atmasından dolayı Türkiye’de tek cemiyet olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Görele Pide Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün yanı sıra Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Çarşıbaşı Kaymakamı Burak Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Görele Esnaf Odası Başkanı Nurettin Emanet, Görele Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kefal, TGC Başkan Yardımcısı Ahmet Kamburoğlu, BCG Başkanı Aydın Gelleci, BGC üyeleri ve Giresun’dan gelen gazeteciler katıldı.
Programda bir süre önce hayatını kaybeden Gazeteci Muhammet Taş’ın hayatından kesitlerin yer aldığı sunum yapıldı, ardından ise oğlu Sezer Taş’ a plaket verildi.





“GİRESUN’LA TRABZON’UN BİRÇOK ALANDA ORTAK NOKTASI VAR”
BGC Başkanı Aydın Gelleci, Giresun’la Trabzon’un birçok alanda ortak noktası olduğunu belirterek, bu buluşmaların iki komşu şehrin ilişkilerine katkıda bulunmasını arzu ettiklerini söyledi. Gelleci, “BGC çatısı altında Trabzon’dan 5, Giresun’dan 4 ilçe var. Her yıl farklı bir ilçede bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk kez Trabzon dışına çıktık ve Giresun’dayız. Görele’de bizi ağırlayan Sayın Belediye Başkanımız Tolga Erener’e teşekkür ediyoruz.” dedi.
Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, gazetecilere başarılar dilediler.
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin komşu iki ilin belediye başkanı, kaymakam ve gazetecilerini buluşturan etkinliğe imza atmaları Türkiye’de tek cemiyet olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise geceye katılan gazetecilere kalem ve ajanda hediye etti. Görele de düzenlenen BGC Geleneksel 10 Ocak 2020 Çalışan Gazeteciler sunumunu BGC Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu tarafından yapıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü programına katılarak kısa bir konuşma yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun 10 Ocak 2021 Çalışan Gazeteciler Günü programının Beşikdüzü İlçesinde yapılmasını talep etti. Bu arada da programın nerede yapılacağı belli olmuş oldu.
Gece milletvekillerinin, kaymakamların, belediye başkanlarının konuşmalarının yanı sıra gazetecilerin dilek ve temennileriyle devam ederek toplu hatıra fotoğrafının ardından son buldu.