Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTürkiye, Suriye ile Acil İşbirliği Yapmalıdır”

Türkiye, Suriye ile Acil İşbirliği Yapmalıdır”

Afrin Harekâtı hakkında değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, harekatın Hatay’ın güvenliği için büyük önem taşıdığını ifade eti.

Türkiye’nin ABD’nin tehdidine karşı mücadele etmesi gerektiğini savunan Yıldırım, Afrin Harekâtında Mehmetçiğin yanında olduklarını vurgulayarak; “Hatay sınırlarımızdan top sesleri geliyor. Mehmetçiğimiz ABD’nin piyonu PKK/PYD mevzilerini bombalıyor. Fırat Kalkanı harekâtıyla başlayan süreç işliyor. Türkiye’miz sınırlarında yuvalanan tehditlere karşı Mehmetçiğin iradesiyle savaşıyor. O tehditleri yerle bir ediyor. Bu tehditlerin öncelikli hedeflerinden biri Hatay’dır. Bu nedenle Afrin Harekâtı başta Hatay olmak üzere Türkiye’nin güvenliği için önemlidir.

ABD’nin yaptığı açıklamalar ortada. Diyor ki ABD “ben sana karşı 30 bin kişilik ordu kurdum. 4 bin küsur tır silahla piyonlarımı donattım.” Burada Türkiye’nin yapması gereken bu tehdide karşı mücadele vermektir. O mücadele 24 Temmuz 2015 tarihiyle başladı. PKK hendeklere gömüldü. Daha sonra Gladyo-Fetö ezildi. Fırat Kalkanı’yla Amerikan koridoru yarıldı. Şimdi de Afrin operasyonuyla mücadele sürüyor. Vatan Partisi olarak bu savaşta Mehmetçiğimizin yanındayız. Bu operasyonun da başarıya ulaşacağından şüphemiz yok. Ancak en az zararla, en az masrafla bu süreci sonuçlandırmak son derece önemlidir. Bunun için Ankara’nın derhal Şam ile masaya oturması gerekmektedir. Türkiye ve Suriye’nin ittifakını alt edebilecek herhangi bir güç yoktur” şeklinde konuştu.

Rusya ve İran’dan da ABD’nin kurduğu orduya karşı çok olumlu tepkiler geldiğini hatırlatan Yıldırım, bölge ülkelerinin birleştiğini, şimdi de Türkiye ve Suriye’nin birlikteliğinin gündemde olduğunu ifade ederek; “Bunun bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Bu noktada hükümetin yalpalayan açıklamalar yapması son derece yanlıştır. Bugün Vatan Partisi iktidarda olsa ilk yapacağımız işlerden birisi Suriye ile el sıkışmaktır. Vatan Partisi önümüzdeki süreçte iktidara gelecektir. Ancak bugün Suriye ile işbirliği acildir. Bunda gecikmeye neden olmak ordumuzun sahadaki ihtiyaçlarını görmemektedir.

Bir diğer konuda ABD’nin ülkemizdeki üsleridir. Düşünün ABD, “ben sana karşı terör örgütünü destekliyorum, PKK-PYD benim kara gücümdür” diyor. Silahla bu terör örgütünü donatıyor. Ordu kurdum diyor. Ancak bizim ülkemizde, darbe girişiminde de etkili olduğu bilinen İncirlik Üssü’nü ABD kullanmaya devam ediyor. Bu son derece yanlıştır. Denmelidir ki, “madem sen bana karşı ordu kuruyorsun ben de seni İncirlik’te barındırmam.” Bunu yapmak her açıdan haklı ve doğrudur. O bakımdan İncirlik Üssü ABD uçaklarına bir an önce kapatılmalıdır. Vatan Partisi iktidarında yapacağımız öncelikli işlerden biri de İncirlik’i ABD uçaklarına kapatıp TSK’nın tam denetimine vermektir” şeklinde konuştu.

Türk Milletinin kalbinin Mehmetçikle çarptığını ve Afrin operasyonu başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını vurgulayan Yıldırım; “Bu operasyon uluslararası hukuka uygundur. İvedi olarak yapılması gereken Şam yönetimiyle ittifak kurmak ve İncirlik Üssü’nü ABD’ye kapatmaktır. Vatan Partisi olarak süreci yakından takip ediyoruz ve Mehmetçiğin siperinde mevzileniyoruz. Tüm partileri de bu süreçte Mehmetçiğin mevzisine davet ediyoruz. Hatay’da bulunan tüm demokratik kitle örgütleri, sendikalar, odalar da bu noktada Mehmetçiğin mevzisine yığınak yapmalıdır. Saray Savaşı benzeri söylemleri güdenler ciddi bir yanlış yapmaktadır. Bu söylemleri yapanlar derhal vazgeçmelidir ve gerçeğin, Vatan Savaşı’nın mevzisine girmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER