Türkiye Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderemeyecek

Türkiye Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderemeyecek

Süper Lig'de şampiyonlar olan takımlar artık UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamayacak.

Türkiye, Başakşehir’in dün UEFA Avrupa Ligi’nden elenmesiyle birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderme şansını kaybetti. UEFA ülke puanı sıralamasında sezonu 11’inci sırada 33 bin 600 puanla kapatan Türkiye, 2020-2021 sezonunda şampiyon olacak takımı 2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt gönderemeyecek. UEFA kurallarına göre ülke puanı sıralamasında ilk 10’da yer alan ülkeler turnuvaya direkt takım gönderebiliyor.

TEK OLASILIK VAR

Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi’ne 2021-2022’de direkt takım yollamasının şimdilik tek yolu var. Gelecek sezon (2020-2021) Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım hem ülke puanı sıralamasında ilk 10’da olan bir ülkenin takımı olur, hem de kendi ligini şampiyon tamamlarsa, Türkiye’nin şampiyonu bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılabilecek.

Aksi halde Türkiye’de şampiyon olan takım ön eleme oynayarak turnuvaya katılmak zorunda kalıyor. Türkiye’nin ülke puanı sıralamasında yükselmesinin yolu, kulüplerin Avrupa’da başarı elde etmesi ve yakın sıralamadaki ülke kulüplerinin başarısız olması.

sirlamagdozel.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.