Türkiye mutlaka yapmalı! O proje böyle çöp olacak

ABD’nin Suriye’de PKK’ya terör devleti kurma amaçlı ‘sınır ordusu’ projesini yok etmek için Afrin'den sonra Tel Abyad'a da operasyon şart.

GİRİŞ 17.01.2018 09:55 GÜNCELLEME 17.01.2018 10:10
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD'nin terör ordusu kuracağını açıklamasının ardından Fırat’ın doğusu, Türkiye için önemli bir bekâ ve ulusal güvenlik sorunu haline geldi. Tel Abyad, ABD'nin ağır silahlarla doldurduğu ve teröristlere bıraktığı bir çok üssün olması, terör koridorunu paramparça edecek ve PKK’nın Ayn el-Arab-Kamışlı bağlantısını da kesecek olması açısından çok önemli.

Olası bir operasyonla PKK, hem doğudan hem de batıdan sıkıştırılarak nefessiz bırakılacak. Uzmanlar başlayacak olan Afrin operasyonunun Münbiç, Tel Rıfat ve Tel Abyad’ı da içine alması gerektiği yorumunda bulunuyor. 

 

TSK’nın planladığı operasyonlar, terör mağduru 1 milyon 800 bine yakın Suriyeliyi etkileyecek. Örgüt tarafından evinden kovulmuş en az 400 bin kişinin de PKK’dan temizlenmiş bölgeye geri döneceği belirtiliyor.

YORUMLAR 27
  • garipadam 6 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli prof.dr. Erbakan'ın 1992 yilinda yaptigi bir konusma vardı. ne kadar haklı imiş ...
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    hükümet tsk sıraya koysun mümbiç resulayn sincar diğerlerini
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar temizleyelimteroeü artik ortadoguya huzur gelsin
    Cevapla
  • Halil efe 6 yıl önce Şikayet Et
    TSKni Afrin de oyala, ayni anda ElBab a saldir ve en önemlisi Idlibin dogusuna gir.. plan bu olabilir.. ki orta vadede Idlip de katliam sonucu göc dalgasi olustur ve teröristleri TRye sok.. sonra Ruslar ve Esedle anlas Lazkiye ye ulas.. ÇÖZÜM: 1.Idlibin dogusunu güvenli bölge yap olasi göcü buraya cek 2.ElBabi ele gecir 3.Afrini cevrele ve izole et sonra kus avi yap
    Cevapla
  • hepsi önemli 6 yıl önce Şikayet Et
    tam olarak adı geçen yerler mutlak temizlenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!