İrandan Çavuşoğlunun sözlerine tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da İran ile ilgili olarak "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" sözlerine Tahran'dan sert tepki geldi. Kasımi, "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var" dedi.

F5HABER F5HABER
İrandan Çavuşoğlunun sözlerine tepki

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Münih Güvenlik Konferansı'nda "İran, Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor." şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

Kasımi, "Türkiye'deki kaotik durum nedeniyle ülkedeki bazı politikacılar, muhtemelen sonuçlarını iyi düşünmeden, normal olmayan ifadeler kullanıyor. Yanlış politikalar nedeniyle girdiği girdaptan kurtulamayan Ankara, çaresizliğini örtbas etmek için öfkeden bu ifadelere başvuruyor." diye konuştu.

İranlı Sözcü, "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var. Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz" dedi.

"Cumhurbaşkanı'nın tutumu beklenmedik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahreyn ziyareti sırasında İran'ın bölgede "Pers milliyetçiliği" yaptığına yönelik açıklamalarını değerlendiren Kasımi, Erdoğan'ın sözlerin "dostça" olmadığı söyledi.

Sözcü, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın tutumu beklenmedik ve dostça değildi. Bu tip ifadeler, Türkiye'nin kısa vadede elde etmeyi planladığı fakat yenilgiyle sonuçlanan hedeflerine ulaşamamasından kaynaklanıyor." dedi.

İRAN SURİYE VE IRAK'I Şİİ YAPMAK İSTİYOR
Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın bazı eylemlerinin bölgedeki istikrarın altını kazıdığını kaydetmiş "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" demişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'ın bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda çağrıda bulunduklarını ifade etmişti.

SONRAKİ HABER