Dolar

32,4536

Euro

34,7274

Altın

2.441,48

Bist

9.915,62

Türkiye kökenli vekil Alman meclisinde YPG flaması açtı

Almanya'da Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen, Alman meclisinde, Almanya'nın terör örgütü IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlara yönelik yapılan bir oturumda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin flamasını açtı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 17:27:19

Türkiye kökenli vekil Alman meclisinde YPG flaması açtı

Almanya'da Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen, Alman meclisinde, Almanya'nın IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlara yönelik yapılan bir oturumda PKK'nın Suriye kolu YPG'nin flamasını açtı.

Alman Der Spiegel haber sitesi, Sevim Dağdelen'in mecliste yaptığı konuşmada hâlihazırda Almanya'da yasak olan flamayı göstermesinin tepkiye neden olduğunu yazdı.

Dağdelen, Almanya'nın IŞİD ile savaştığını iddia ettiği YPG'nin flamalarını yasaklamasının mantıksız olduğunu öne sürerek bir anda YPG'nin flamasını açtı ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'i eleştirdi.

'BÖYLE BİR ŞEY YAPMASI GEREKMİYORDU'

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Dağdelen'in hareketine tepki göstererek, "Böyle bir şey yapması gerekmiyordu" dedi.

Alman meclisi, IŞİD'e karşı ABD liderliğinde bulunan uluslararası koalisyonun içinde IŞİD'e yönelik operasyonları uzatıp uzatmama konusunu görüşüyor.

Haber Ara