• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye finaline davul zurna ile uğurlandılar!

Türkiye finaline davul zurna ile uğurlandılar!
Hakkari’de il şampiyonu olan ve bölge finallerinde başarı gösteren Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi Kocaeli ilinde yapılacak olan Türkiye finaline davul zurna ve halaylarla uğurlandı.

Cumartesi günü Kocaeli ilinde yapılacak olan ve onlarca okulun katılacağı Türkiye finali halk oyunları yarışmasına katılmak üzere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan halk oyunları ekibinin uğurlama törenine öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek, öğretmen ve öğrenciler Türkiye Finaline katılacak olan halk oyunları ekibi ile kol kola girerek davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Okul müdürü ve Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Hakkari İl Temsilcisi olan Sıtkı Zerek, İHA muhabirine yaptığı açıklamada okul sporları yarışması olarak Kocaeli ilinde yapılacak olan Türkiye halk oyunları Türkiye finallerine katılmak üzere toplandıklarını söyledi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Zerek,”İl şampiyonu olan okulumuz bölge finallerinde de başarı göstererek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Biz Hakkari’den Kocaeli iline yolculuk yapacağız. İnşallah oradan da bir başarı elde edeceğiz.

Önemli olan Hakkari kültürünün Hakkari folklorunun temsiliyeti ve güzel bir şekilde sergilenmesidir.  30 kişilik kafile şeklinde olarak gidiyoruz.

Bize katkılarını esirgemeyen sayın valimiz ve Hakkari Üniversitesine teşekkür ediyoruz. Şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Bazı öğrenciler ise, Türkiye finaline katılmak üzere toplanan arkadaşlarına moral vermek amacıyla bir araya gelerek halay çektiklerini belirterek,  okulu finallere kadar taşıyan okul müdürü ve halk oyunları eğitmenlerine teşekkür etiller.

Hakkari’de ayrılan halk oyunları ekibini taşıyan otobüsün önünde bekleyen bir öğrenci ise elindeki su kovası ile aracın arkasında su dökerek uğurladı. Hakkarihabertv.com

hakkari-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-mmm.jpghakkari-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-4.jpghakkari-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-1.jpghakkari-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-2.jpghakkari-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-3.jpg


 

Bu haber toplam 5584 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim