61SAAT HABER SERVİSİ - Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 4 Temmuz’da Trabzon'un Of ilçesinde yaptığı gösteri uçuşunun ardından bugün de Ortahisar İlçesinde vatandaşları büyüledi. 

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları'nın gösterisini izlemek isteyenler, Ortahisar İlçesinde bugün sahile akın etti.  Ayasofya Camisinin altında ki çimenlikleri dolduran vatandaşlar, sahil bölümünde de ayrılan alanı tamamen doldurdu. Gösteriyi Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'te alanda izledi.  Türk Yıldızlarının gösterisi öncesinde ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı vatandaşlara mini bir konser verdi. 

YÜZBİNLER İZLEDİ..
Türk Yıldızları'nın gösterisi öncesi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuştu. Genç, "Türk Yıldızlarımız gururumuz. Buraya toplanan yüz binlerce hemşerimiz olarak mutluyuz, gururluyuz. Çünkü onlar bizim semadaki kanatlarımız. Çünkü onlar dosta güven veren ama düşmana da korku salan havada ki gücümüz. Kahramanlarımız medari iftarımız. Trabzon olarak yaptığımız en geniş katılımlı etkinlik. Onun için yüzbinler burada. Trabzonlular milliyetçidir, vatanseverdir. Bütün bu mutluluğu el ele yaşamak isterler. Onun için 21 Ağustos 2017’de ilk önce Türk Yıldızlarımız gelmişti. Yine bir Yıldız olan şehrimizin evladı Eren Bülbül şehidimizin hatırası için gelmişlerdi. Bu nedenle şehidimizi rahmet ve minnetle, bütün şehitlerimizi anıyoruz. Onlarda bizim yer altında ki yıldızlarımız. Onların sayesinde ayaktayız. 

Hep beraberiz. Ama burada ki kalabalıktan bir daha fazlası kayalıklarda. Bir daha fazlası Ayasofya sırtlarında. Karşıyaka sırtlarında, Akyazı Sırtlarında. Ve Karadeniz’i dolduran kayıklarda ki hemşerilerimiz. Böyle bir gurur yaşıyoruz. 
Türk Yıldızları ardı ardına böyle 3 kere bir ile gitmiyorlar. Yurt dışına da gidiyorlar. Her sene bu gururu yaşayacağız" dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, "Şehrimizi edebiyatla, sanatsal faaliyetle daha çekici hale getirmek istiyoruz. İnşallah bizim dönemimizde bu tür etkinlikleri daha fazla yapacağız. Trabzon’da daha fazla sanat, daha fazla müzik olacak. Trabzon’u daha güzel bir şekilde tanıtacağız. Türk Yıldızları misafirimiz bugün. Ülkemizin gururu, Silahlı Kuvvetlerimizin gururu, Milletimizin gururu. Hoşgeldiniz diyorum. Yüreklerimiz coşkuyla dolacak, inşallah bundan sonra ki yıllarda programı daha da zenginleştirerek festivale çevirerek geleneksel hale getireceğiz." dedi. 

Milletimizin gururu, ülkemizin gururu Türk yıldızlarının muhteşem gösterisini bende heyecanla bekliyorum. 

Türk Yıldızları yaklaşık 30 dakikalık gösteri sunması beklenirken, etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.  Vatandaşlar her zaman olduğu gibi gösteri uçunu cep telefonları veya kameralarıyla kayıt etmesi bekleniyor. 

Türk Yıldızları Trabzon'da hayran bıraktı!