1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türk restoranları atılım peşinde!
Türk restoranları atılım peşinde!

Türk restoranları atılım peşinde!

Türk restoranları ramazan döneminin de gelmesiyle beraber atılımlarına hız verdi. Kimi restoranlar yurtdışı şubelerini arttırma peşindeyken, kimileri yurtiçindeki restoranlarını geliştirme uğraşında

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye dört bir köşesinde ayrı bir lezzetin olduğu, her damak tadına uygun yemeğin bulunduğu eşsiz bir coğrafya. Şüphesiz bu lezzet diyarının ürünlerini dünyanın dört bir yanına tanıtmanın zamanı geldi de geçiyor bile. İşte Türk restoranları da bunun farkına varmış olacaklar ki önümüzdeki dönemde kendilerine öncelikli hedef olarak yurtdışı şubelerini arttırmayı belirlemiş durumdalar. Öte yandan Anadolu'da başlayan lezzet serüvenleri de yurdun tüm dört bir yanına yayılmaya hazırken bazıları da kendi içeriklerini zenginleştirme çabasında.

Erzurum'dan Anadolu'ya, Dayı Kürek Lahmacun
Erzurum'da 2014 yılında Genç girişimci Zeki Arıcıoğlu tarafından temelleri atılan Dayı Kürek Lahmacun, markalaşma sürecini tamamlayarak, franchise sistemiyle Anadolu'nun dört bir yanında şube açıyor. Restoran kısa sürede önemli bir atılım gerçekleştirip sektöründe farklılık yaratarak tüm Anadolu'ya yayılmaya başladı. Erzurum'un dışında, tüm Anadolu'da şube açma deneyimi üzerine marka yatırımcısı Arıcıoğlu, 'Anadolu'dan çıkıp büyümek isteyen firmalar yönünü metropol kentlere çevirirler. Biz tam tersi önce nüfus olarak Erzurum ve Erzurum'un bir tık üzerindeki kentlerde kurgu yapmaya karar verdik ve enerjimiz üst seviyede iken kuruluşumuzun hemen bir yıl sonrasında Trabzon şubemizi açtık. Artık ürün olarak damak tadımızı coğrafi bölge farkı gözetmeksizin kabullendirdiğimiz bir hattın başlangıcı olarak üçüncü şubemizi Samsun'da açtık. Sonrasında İstanbul'da Kurtköy şubemiz ile başlayan ciddi bir trend yakaladık" diye konuştu.

Bursa Kebap Evi Metz yolunda
Bursa'nın iskenderini ve lezzetlerini başta Avrupa olmak üzere dünyaya tanıtmaya kararlı olan Bursa Kebap Evi, Almanya'dan sonra ikinci yurtdışı şubesini Fransa'nın Metz kentinde açıyor. Yeni yatırımlar için düğmeye basan Bursa Kebap Evi, ödüllü İskender'i ile bir dünya markası olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. Firma, son olarak Fransa'da yaşayan bir Türk iş adamı ile franchise sözleşmesine imza attı. Fransa'nın Metz kentinde yer alan Centre Commercial Metzanine de açılacak olan 450 metrekarelik yeni şube, Bursa Kebap Evi'nin Avrupa'daki ikinci şubesi olacak. Helvacı Grup Yönetim Kurulu Başkanı M. Cem Helvacı, yeni şubenin de Almanya'da olduğu gibi büyük ilgi göreceğini beklediklerini söyledi. Helvacı, "Avrupalıları gerçek iskender lezzeti ile tanıştırmaya devam edeceğiz" dedi. Bursa Kebap Evi'nin Fransa'dan sonraki yurtdışı hedefleri arasında ise öncelikli olarak Ortadoğu pazarı var. Yeni restoranların planlamasının merkezinde de ilk olarak Dubai yer alıyor. Bursa Kebap Evi'nin şu an itibariyle 32 ilde 70 şubesi bulunuyor hedeflenen sayı ise 100 şube.

Usta dönerci küresel başarı peşinde
İlk yurtdışı restoranını geçtiğimiz ocak ayında Makedonya'da hizmete açan Usta Dönerci, yurtdışındaki restoran sayısını arttırma hedefinde. TAB Gıda bünyesindeki Usta Dönerci, döner sektörüne son yıllarda hızlı bir giriş yaptı ve hali hazırda yurtiçinde 80'e yakın restoran sayısına ulaştı. TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici de Usta Dönerci'nin yurtdışı hedeflerine hakkında "Ulusal pazarda kısa sürede başarıyı yakalayan Usta Dönerci'nin uluslararası pazarda da çok başarılı olacağından ve bir dünya markası haline geleceğinden kuşkumuz yok" dedi.

Kahvaltı Günleri geliyor
Birçok restoran yurtiçi ve yurtdışından yeni şubeler açarken Gourmet Slow Food ise farklı anlamda bir atılımın peşinde. Gourmet Slow Food, boğaz köprüsü manzarası ile büyülü bir atmosfer yaratıp yemeklerinin lezzetine lezzet katma peşinde. Restoranın en önemli iddiası da masanıza gelen ürünlerin tarladan ve yüzde 80 organik olması.Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.