Türk Ocakları Erzurum’da buluştu

Türk Ocakları Gümüşhane Şubesi, Erzurum’da düzenlenen ve 9 şehrin temsilcilerinin katıldığı bölge istişare toplantısına katıldı.

Türk Ocakları Erzurum’da buluştu

Türk Ocakları Gümüşhane Şubesi, Erzurum’da düzenlenen ve 9 şehrin temsilcilerinin katıldığı bölge istişare toplantısına katıldı.

Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından organize edilen Erzurum Türk Ocaklarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Gümüşhane Türk Ocakları da katıldı. Erzurum Barosu toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda ocakların durumu, faaliyetleri dile getirildi. Toplantıya Trabzon, Bayburt, Ordu, Giresun, Çorum, Artvin, Ardahan, Kars, Rize ocak temsilcileri de katılım gösterdi.

“Medeniyet felsefe ile inşa edilir”

Toplantıda konuşan Türk Ocakları Gümüşhane Şubesi Başkanı Talat Ülker, “Zannediyorum ki Türk ocağı etkinliklerinin daha görünür kılınabilmesi için sadece fikri etkinliklerin değil onlarla birlikte ama daha çok sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Çünkü bir medeniyet ancak sanat ve felsefe ile inşa edilebilir. Millet edebiyatı olan topluluktur. Bilhassa edebiyat etkinliklerine ocağımızın çalışmalarında daha fazla yer verilmelidir” dedi.

“Estetik donanım tam olmalıdır”

Türk milliyetçiği fikrine yeni bir dil kazandırmak gerektiği kanaatinde olduğunu beyan eden Ülker, “Medeniyet sadece diyalektikle inşa olunamaz. Estetik donanıma kavuşturulamamış her diyalektik eksiktir. Türkün estetik algısını çağın icatlar ile yeniden yorumlamalı sanatın bütün kollarında yeni ürünler üretilmesine ocak olarak katkı sunmalıyız” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER