Haberler

Türk-İş'in Bakan'a yönelttiği soru asgari ücret zammı görüşmelerine damga vurdu: Bu ücretle geçinmek mümkün mü?

Güncelleme:

Asgari ücret zammı için gerçekleştirilen ilk toplantıda işçi temsilcisi Türk-İş'in Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Bakan Selçuk'a dikkat çeken bir soru yöneltti. Irgat, "Sayın bakanım bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü?" dedi.

2021 yılı asgari ücret zammı için komisyon ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Bu yıl korona tedbirleri nedeniyle bir ilk yaşanarak toplantı online olarak yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlık ettiği toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

"ANLAŞARAK KARAR ALMAK İSTİYORUZ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Selçuk "Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"BU ÜCRETLE GEÇİNMEK MÜMKÜN MÜ?"

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücretlilerin yaşadığı zorlu sürece dikkat çekti. Asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini ileten Irgat, Bakan Selçuk'a dikkat çeken bir soru yöneltti. Asgari ücretlinin zor durumda olduğunu belirten Irgat, "Sayın bakanım bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü?" diye sordu.

"İŞ VERENİ KAYIT DIŞI İSTİHDAMA YÖNELTECEK"

Irgat'ın ardından söz alan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise salgın nedeniyle işverenlerin olumsuz etkilendiğini belirterek, "Üzülerek söylüyorum ki 2021 yılı için belirlenecek asgari ücretin işverene maliyeti kayıt dışına yönelimin şiddetini de etkileyecektir. Bu uygulamaya sonuna kadar karşıyız ancak görüşmelerde bunun da dikkate alınması gerekiyor" dedi.

TARAFLARIN SORULARI YANITSIZ KALDI

Toplantı soru ve cevap şeklinde ilerlemediği için hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti. Bu nedenle tarafların soruları yanıtsız kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zehra Zümrüt Selçuk Asgari Ücret Türk İş Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (235)

Karamsar:

İş yerinde çıkan meyvayı çocuğum yesin diye eve götüren babanın yaşadığı psikolojiyi yaşamayanlar asgari ücreti nasıl belirleyecek??

53
3
yanıtYanıtla
Üzdü:

Bu yorum mahvetti be :(

yanıt0
yanıt0
en fazla 2400 tl olmalı:

bence asgari ücret gayet iyi , bu parayla geçinemeyen çok lüks yaşıyordur. bu parayla geçinemiyorum diyen yalan söylüyordur. devlet daha ne yapsın be

3
48
yanıtYanıtla
ABDUL:

Seni manipülatör kerata seni. Fotosentezi duydun tabii, maliyetten kısıp maaşı da düşürdün.

yanıt10
yanıt0
gerçekleri söyleyen adam:

senin galiba tuzun kuru ondan böyle konuşuyorsun asgari ücretle geçinen bir insan olsan sanmıyorum bu şekilde konuşacağını

yanıt11
yanıt0
ABDUL:

Bence sen 1. 000 TL ile de yaşarsın. Hatta yaşamalısın.

yanıt9
yanıt1
işveren yalayıcısına cevap:

sana verelim de gecın ozaman 3 cocukla

yanıt11
yanıt1
İÇİNİZDEN BİRİ:

Sanırım iş verensiniz ve umarım ki ironi yapıyorsunuzdur. 2. 324, 71 tl ile ne kadar lüks yaşayabilirsin? 1. 000 tl altı kiralık daire kalmadı. En basitinden 5 lt yağlar 100 tl den aşağı değil maalesef. Bunları da göz önünde bulundurmanızı sadece kendinizi düşünmemenizi öneririm.

yanıt5
yanıt0
Maho:

Belanı bul inşallah emi sana söyleyecek söz yok ki

yanıt4
yanıt0
Asgari vatandaş:

Allah sana öyle bir dar geçim versinki açın, yoksulun halinden anla

yanıt6
yanıt0
Tüm 235 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title