Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer SON DAKİKA KÜSTAH TEHDİT! Hafter'in donanma komutanı: Türk gemilerini batıracağım

        Yunan ALPHA Televizyonu'na röportaj veren Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri Halife Hafter'in Donanma Kurmay Başkanı Ferec el Mahdevi, bölgeye yaklaşacak her türlü Türk gemisini batırma emri aldığını söyledi.

        Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Libya'nın meşru yönetimi olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Ankara ile yaptığı anlaşmaya sert tepki gösteren Mahdevi, "Türk arama gemileri varır varmaz batıracağım. Hafter'denemir aldım" diye konuştu.

        TRABLUS MESAJI

        Mahdevi birkaç gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladığı mesajda da, "Başkent Trablus'u özgürleştireceğiz. Türk rüyasını yok edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        Türkiye geçtiğimiz ay Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile, 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı.

        Söz konusu anlaşma, Avrupa Birliği, Yunanistan ve Mısır'ın tepkisine yol açmıştı.

        'MUHARİP GÜÇ GÖNDERİMİ GÜNDEMDE DEĞİL'

        Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç Radman'la görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin ardından düzenlenen toplantıda Libya ile imzalanan anlaşmaya değindi.

        Çavuşoğlu, Atina'da anlaşmaya geleneleştirilere tepki göstererek, "Yunanistan'ın burada kullandığı argümanlar geçersiz. İki ülke arasında imzalanan mutabakatlar, hakların korunmasına yöneliktir. Güven ve İşbirliği Anlaşması herhangi bir güç gönderimini kapsamıyor. Geçmişte de buna benzer anlaşmalar vardı. Libya'dan şu andabir talep yok muharip güç gönderimi konusunda. Tabi Türkiyesınır ötesi güç göndereceğizaman bunun prosedürü bellidir. Meclisten tezkere geçmesi gerekir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ