Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan ek önlemler neticesinde 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkamıyor.  Ekipler 65 yaş üstü vatandaşların taleplerini yerine getirmek için seferber olmuş durumda. AFAD koordinasyonundaki Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ve belediyelere bağlı ekiplerin çalışmaları sürmeye devam ederken, ileri yaş bağışçıları için Türk Eğitim Vakfı (TEV) da bu seferberlikte yerini aldı. 

Ülkemizdeki ihtiyaç sahibi başarılı gençlerin eğitimine destek olarak, onların geleceğine ışık tutan tüm destekçilerinin her zaman yanında olan Türk Eğitim Vakfı, bağışçılarını bu önemli zamanda yalnız bırakmıyor. Bu mücadelenin olumlu sonuçlanmasında tedbir boyutunun yanı sıra moral – motivasyon tarafında da farkındalığı artırmayı amaçlayan Türk Eğitim Vakfı, bağışçıları ile bursiyer ve çalışanlarını her gün görüntülü olarak bir araya getirip bağışçılarına Türk Eğitim Vakfının kocaman bir aile olduğunu ve her zaman yanlarında olduklarını bir kez daha hatırlatıyor.   
Konu özelinde Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesinden yapılan açıklamada “Bağışçılarımız bizim için çok kıymetli. Geçirdiğimiz bu zor zamanlarda onların hatırlarını sormak, morallerini yüksek tutmak için bursiyerlerimizle birlikte düzenli olarak aramalar yapıyoruz. Prof. Dr. Ayşe Nur Hanım ile Hemşirelik bölümü öğrencisi bursiyerimiz Sümeyye görüşme gerçekleştirdi. Sümeyye Ayşe Nur Hanıma TEV aracılığı ile kendisine ve bütün öğrencilere verdiği destekten ötürü teşekkür ederken, Ayşe Nur Hanım Sümeyye’ye hayatla ilgili tecrübelerini aktarırken ileride kendisinin de bir TEV bursiyerine burs vermesi konusunda öğüt verdi. Biz TEV olarak bu süreçte sosyal mesafeye ve yetkililerin #EvdeKal çağrısına kulak veriyoruz. Türkiye’de kocaman bir TEV ailesiyiz. Bu süreçleri dayanışma ve alacağımız tedbirler ile atlatacağımızdan şüphemiz yok” dedi.