• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 27 °C
  • Aydın 32 °C
  • Afyon 30 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Bursa 27 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 27 °C

Türk Doğaltaşları, İtalya’da Görücüye Çıktı

Türk Doğaltaşları, İtalya’da Görücüye Çıktı
Ege Maden İhracatçıları Birliğinin organize ettiği "Verona Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu'na katılan sekiz Türk doğaltaş üreticisi firma, İtalya'da...

Ege Maden İhracatçıları Birliğinin organize ettiği "Verona Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu'na katılan sekiz Türk doğaltaş üreticisi firma, İtalya'da altı ithalatçı firma ile ikili iş görüşmeleri ve fuar ziyareti gerçekleştirdi ve yeni ihracat bağlantılarıyla Türkiye'de döndü. Türkiye, doğaltaş sektöründen 2018 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedefliyor.

Türkiye ihracatta katma değerli sektörlerinin başında gelen doğaltaş sektöründen 2018 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedefliyor. Türkiye, 2018 yılında Ocak-Eylül döneminde 1 milyar 423 milyon dolarlık doğaltaş ihracatı gerçekleştirdi. Çin Halk Cumhuriyeti 584 milyon dolarlık ihracat tutarıyla zirvede yer alırken, Amerika Birleşik Devletleri'ne 223 milyon dolarlık doğaltaş ihraç edildi. Suudi Arabistan 74 milyon dolarlık Türk taşı tercih ederken, Hindistan'a ihracat 61 milyon dolar oldu. Irak ise 46 milyon dolarlık Türk taşı aldı. Avrupa'nın en büyük doğaltaş fuarı olan, İtalya'nın Verona kentinde 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Marmomac 2018 International Exhibition of Stone Design and Technology Fuarı'nda Türk doğaltaşları görücüye çıktı. Marmomac Fuarı'nın sektördeki en son gelişmeleri keşfetme fırsatı sunduğunu dile getiren Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Marmomac Fuarı'nın aynı zamanda doğaltaş endüstrisindeki en gelişmiş teknolojileri görmek ve en ileri taş işleme sistemleri ile buluşmak için en önemli platformlardan biri olduğunu, verimli bir organizasyona imza attıklarını kaydetti.

"Doğaltaş sektöründe dünyadaki yeni trendleri gördük"

Marmomac 2018 Fuarı kapsamında düzenledikleri Sektörel Ticaret Heyetine katılan firmaların ithalatçı firmalarla ikili iş görüşmeleri yanında dünyanın dört bir tarafından gelen ve fuara stant kurarak katılan bin 636 firmanın stantlarını gezme olanağı bulduğuna işaret eden EMİB Başkanı Kaya, "Verona Fuarı tüm üretici, tasarımcı ve sektör temsilcilerini bir araya getiren bir özelliğe sahip. Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonuna katılan firmalarımız İtalya'da önemli ticari bağlantılara imza attılar. Öte yandan, doğaltaş sektöründe iyi uygulamaları, yeni doğaltaş işleme teknolojilerini görme fırsatı yakaladılar. Firmalarımız bu başarılı örnekleri kendi iş süreçlerine entegre ederek katma değerli üretim yapma ve rekabetçiliklerini arttırmanın ipuçlarına eriştiler" diye konuştu.

Kapalı sistem çalışan maden ocağı ziyaret edildi

Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında halen faaliyette olan kapalı sistem çalışan maden ocağı ziyaret ettiklerini anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Katılımcı firmalarımız kapalı maden ocağı işleyişi ve tarihi hakkında bilgilendi. Birçok mermercimiz için iyi bir deneyim oldu. Akabinde Zovencedo şehrinde bulunan iki adet antik mermer ocağını ziyaret ettik. Zovencedo Belediye Başkanı Luigina Crivellaro, bizleri gezdirdi ve şu anda müzeye dönüştürülmüş eski ocaklar Cava Cice ve Casa Rupestre hakkında bilgiler verdi. Bu mermer ocakları günümüzde düğün organizasyonu, önemli günlerin kutlamaları ve şenlikler için kullanılıyor. Bu deneyimi yaşamakta bizlerin ufkunu açtı. Son olarak ise; dünyaca ünlü Peotta Armando firmasının showroomunu ziyaret etme fırsatımız oldu."

Türk Doğaltaşları, İtalya’da Görücüye Çıktı

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894