Haberler

Olimpiyatlarda Türk Çiftin Kıyafeti, Yarışmanın Önüne Geçti

Güncelleme:

Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden Alisa ile Alper, yarışmayı 19. olarak tamamlarken giydikleri kıyafet gündem oldu. Dış basın, "Bugüne dek giyilen en kapalı kıyafetler" yorumunu yaptı.

Güney Kore'nin PyeongChang şehrinin ev sahipliği yaptığı 2018 Kış Olimpiatları'ndan Artistik Buz Pateni Buz Dansı sporcularımız Alisa Agafonova ve Alper Uçar Serbest Programda aldıkları 87.76 puan ve toplamdaki 147.18 puanlarıyla yarışmayı 20 kişi arasından 19. olarak tamamladı.

Ancak ikilinin dans şovu dışında basında tartışılan bir konu da seçtikleri kıyafetler oldu.

Reuters'ın yayımladığı yazıda, Türk sporcular kıyafetleri 'muhafazakar' bulunduğu için eleştirildi.

"KAPALI KIYAFETLERLE DAHA RAHAT ETTİLER"

Reuters'ın haberine göre, Alisa Agafonova ve Alper Uçar yarışma için daha kapalı kıyafetler tercih ettiklerini bunun da daha rahat hareket etmelerini sağladığını söyledi.

Uçar, 'Önemli olan Alisa'nın içerisinde kendini en rahat hissedeceği kıyafetleri seçmesi' dedi.

"BUGÜNE KADAR GİYİLEN EN KAPALI KIYAFETLER"

Türk sporcuların kıyafetlerinin 'Eski Mısır'ı andırdığı iddia edilirken, bugüne kadar buz pateni pistinde giyilen en kapalı kıyafetler olduğu yorumu yapıldı.

Milli sporcumuz Uçar, Türkiye'den kıyafetlerine hiçbir müdahalede bulunulmadığına dikkat çekti.

"KIYAFET KONUSUNDA HİÇBİR BASKIYLA KARŞILAŞMADIK"

"Türkiye, bir kısmı Ortadoğu bir kısmı ise Avrupa'da yer alan bir ülkedir" diyen Uçar, "Biz geniş bir kültür mozaiğine sahip bir ülkeyiz. Kostümü andıran geleneksel kıyafetlerimiz de her zaman çok ilgi görmüştür. Biz demokratik bir ülkeyiz. Bu yüzden her zaman desteklendik ve bu konuda hiçbir baskıyla karşılaşmadık" dedi.

Öte yandan, Uçar ve Agafonova'nın ülkemizi temsil ettiği yarışmayı Kanadalı Tessa Virtue - Scott Moir çifti kazandı ve altın madalyaya ulaştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Güney Kore Türkiye Magazin Spor Haberler

500

Yorumlar (107)

Osman:

Bence çok da güzel olmuş. Açık olsaydı birinci mi olacaktık?

33
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir. zorla kapanmaya mahkum edilen ve zorla açılmaya mahkum edilen kadınlar gerizekalı olduğu sürece bu kör düğüm çözülmez. insanların bir çoğu kadınların kendi isteğiyle hareket ettiğini sanıyor. hatta kadınların kendisi bile buna inanıyor. açılmanın özgürlük çağdaşlık aydınlık olduğu ya da kapanmanın namus terbiye ar olduğunu insanlara yıllardır empoze ettiler. insanlar istede bile farklı düşünemez oldu ne yazık ki.

32
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

Pek çok bayan kendimde dahil dikkat çeken kıyafet giymekten çekiniyorum ortalık o kadar sapık dolu ki normal muhafazakar giyinen birine bile cinsel saldırıda bulunulurken nasıl güven içinde istediğimiz kıyafeti giyebiliriz ki tüm bunların sebebi kanun ve yasaların eksikliği tecavüz eden serbest bırakılırsa bayanların güvenliği nasıl olacak cebimde biber gazı ile dolaşmak zorunda bırakanlar utansın.

yanıt6
yanıt2
nn:

nerde yobaz ahlk bekcişi var yine yazı yorum yapmışlar nerde tecavzcu var bu edepçilerden cıkıyo yurt dışına kurban olsunlar

13
17
yanıtYanıtla
D:

git yurtdışında yaşa o zaman

yanıt8
yanıt7
küçük chp:

mal işte pardon çok meraklıysan ac oranı burayı çek resim koy instegrama müşteri çok olur, takipcinde artar sende medeni ileri avrupalı olursun ama namuslu olanında acıyanından dimi

yanıt0
yanıt0
Aslı:

BİRDE BASKI GÖRMEDİK DEMİŞLER KUYRUKLU YALAN. HELE BİDE DEMOKRATİK DEMİŞLER YA TÜRKİYEDE DEMOKRASİ ÖLELİ 15 YIL OLDU. SİZ NEDEN BAHİS EDİYORSUNUZ DEMEZLERMİ ADAMA.

5
25
yanıtYanıtla
TÜRK:

ADAM YALAN MI SÖYLEYECEK. DEMOKRASİ NE ZAMAN VARDI KI 15 SENE ÖNCE ÖLSÜN. ŞÖYLE CAHİLCE YORUMLAR YAZIYOSUNUZ YA NE DİYEYİM BİLEMEDİM

yanıt2
yanıt0
YALANIN BATSIN:

15 YIL OLDU DEMEK DEMOKRASİ ÖLELİ BELLİ Kİ SİYASETE DÖKTÜN İŞİ KİMSE KİMSENİN GİYİMİNE KARIŞMIYOR 15 YILDIR SEN NE ANLATIYON Kİ. ÖNCEDEN TÜRBANLI DİYE OKULA ALINMAZ ASKERİYEYE GİREMEZ HOR GÖRÜLÜR. NEDENSE MİNİ ETEKLİLER ÇAĞDAŞ MEDENİ GÖRGÜLÜ. ÖZGÜRLÜK VARSA HERKES İSTEDİĞİNİ GİYEBİLİR DEMOKRASİDE BUNU GEREKTİRİR BOŞA KÜREK ÇEKME . . .

yanıt4
yanıt1
ASLI-nı KAYBETMİŞ:

Sence baskı altında mı giyilmiş o elbiseyi çok komiksin ve cahilce yaklaşım ve tutumun yüzünden kınıyorum seni :D

yanıt3
yanıt2
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title