Türk boksunda yeni bir dönem başlıyor

Dünya Boks Konseyi (WBC), Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu’nu üyeliğe kabul etti.

Türk boksunda yeni bir dönem başlıyor
Türk boksunda yeni bir dönem başlıyor Yonetici
Advert

Geçtiğimiz günlerde istişare amacıyla Başkan Hayrettin Dikkanoğlu’nun başkanlığında toplanan üyeler, 20-22 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek hakemlik kurs semineri ve 23 Kasım’da düzenlenecek olan organizasyon hakkında bilgilendirildiler. Federasyonun kurucuları ağırlıklı olarak Trabzonlu ve Karadenizlilerden oluşuyor. Başkan Hayrettin Dikkanoğlu Oflu, İbrahim Şirin de Düzce’ye göçmüş yine Trabzon Şalpazarı kökenli hemşehrilerimiz.

Toplantının ardından ziyaretimize gelen Başkan Hayrettin Dikkanoğlu ve Kurullardan sorumlu başkan yardımcısı İbrahim Şirin bize konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Başkan Hayrettin Dikkanoğlu özetle şunları söyledi. “Hakemlik kurs semineri WBC bünyesinde resmiyet kazanacak ve bu hakemlerle 23 Kasım’daki organizasyonu yönetmiş olacağız. Bundan böyle de Türkiye’de hem hakemlik kadromuzu oluşturmuş hem de federasyon olarak profesyonel boks lisansı verme yetkisine sahip olacağız. Amatör boks yapan sporcularımıza lisans verebileceğiz, aynı zamanda amatör boksun önünü de açacağız. Bir başka amacımız da Avrupa’da faaliyet gösteren boksörlerimize destek sağlayabilmek. Avrupa’da ciddi bir potansiyelimiz var ama ne yazık ki bize bağlı değiller. Onlar Avrupa ülkeleri adı altında lisans çıkartıp boks yapıyorlar. Biz de istiyoruz ki madem bunun hammaddesi bizde, bizim bayrağımız altında mücadele etsinler.

Bu uğurda yıllardır sürdürdüğümüz mücadele olumlu netice verdi. 23 Kasım’da ilk adımımızı atmış olacağız. Yeni bir kadroyla hareket ediyoruz. Başkan yardımcımız İbrahim Şirin’le birlikte boks camiasında hizmet vermiş isimlerden oluşan bir kadroyla hareket ediyoruz.

Bu noktada sözü İbrahim Şirin devralıyor ve şunları söylüyor. Bu kadroda yer alan isimler; yurtta ve dünyada tanınmış insanlar. Akdeniz Oyunları Şampiyonu Mehmet Kumova, sağlık sorunları nedeniyle dışarıdan destek veren Dünya Şampiyonu Nuri Eroğlu, Milli takımlar baş antrenörü Ali Balkan Metel, Balkan Şampiyonu Ali Hasetçi, Avrupa ikincisi ve Balkan Şampiyonu Hasan Hüseyin Pur, Halkla İlişkilerden sorumlu asbaşkan Selim Elidemir, Boks Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kazım Sever gibi çok sayıda değerli isimden destek alıyoruz. Özellikle Kazım Sever şu anda bizim Merkez Hakem Komitesi başkanımız oldu. Amatör bokstan gelen arkadaşlarımızın dünya çapında derece almış olanları var. Bu arkadaşlar daha sonra gidiyor, Avrupa’da herhangi bir ülkede profesyonel lisans alıp onların adına dövüşüyorlar. Bunlar bizim insanlarımız, bir de orada ayrımcılığa tabi tutuluyorlar ve kendi yetiştirdikleri boksörler karşısında bizimkilerin önünü kesiyorlar. Federasyonumuzun kuruluşuyla birlikte artık boksörlerimize lisans verebileceğiz ve böylelikle onlar da Avrupa ülkeleri adına mücadele etmek zorunda kalmayacaklar.

WBC Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu Hayrettin Dikkanoğlu İbrahim Şirin Nuri Eroğlu Ali Balkan Metel Ali Hasetçi Kazım Sever Hasan Hüseyin Pur Selim Elidemir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg