Sağlık

Türk bilim adamları geliştirdi! Koronavirüsü 1 dakikada öldüren sprey!

Burun spreyini geliştiren, Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı “solüsyonun virüsü 1 dakika içinde inaktivite ettiği görüldü. Yaptığımız çalışmalarda solüsyonun burun ve ağız dokusu üzerinde hem iyileştirici olduğu hem de virüsleri öldürdüğü tespit edildi” dedi.

600acb8679da3e0d644b100c.jpg

BURUN VE AĞIZ SPREYİ OLARAK KULLANIMA SUNULDU

Bursa’da görevli olan Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı ve ekip arkadaşları tarafından koronavirüse karşı etkili olduğu belirtilen burun ve ağız spreyi kullanıma sunuldu.

600acb8779da3e0d644b100e.jpg

Oluşturulan tanıtım toplantısında konuşma yapan Doç. Dr. Şehime Gülsün Temel, ise “Hatta bu hücreleri iyileştirici bir etkisi olduğunu da gösterdik. Bu insan hücrelerine zarar vermediği için güvenle kullanılabileceği anlamına geliyor” dedi.

headline-1.jpg

Fare deneyi sonuçlarında önemli sonuçlar elde ettiklerini belirten Sabancı, şu açıklamayı kaydetti:

“Solüsyonun antibakteriyel etkinliği olduğunu Cüneyt hocamla beraber gösterdik. Bu solüsyonu, ‘Kovid-19 pandemisinin başlamasıyla beraber diğer etkileriyle bir yola sokabilir miyiz?’ diye düşündük. Kovid-19 üzerine çalışmaya karar verdik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda solüsyonun virüsü 1 dakika içinde inaktivite ettiği görüldü. Yaptığımız çalışmalarda solüsyonun burun ve ağız dokusu üzerinde hem iyileştirici olduğu hem de virüsleri öldürdüğü tespit edildi”