Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi SON DAKİKA HABERİ! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mike Pence ile görüştü - Haberler

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, diplomatik temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mike Pompeo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i kabul etti. Görüşmenin saat 14.30'da başlaması planlanırken, saat 15.42'de toplantı başladı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TÜRKÇE HİTAP ETTİ

        Habertürk'ten Çimen Çetin'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan görüşmede ABD'nin iki numarası Pence Cumhurbaşkanı Erdoğan'la başbaşa görüşmesinde Türkçe olarak 'Sayın Başkan' diye ifade etti ve devamında İngilizce olarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum"

        REKLAM

        GÖRÜŞME 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Pence'nin görüşmesi sona erdi. 15.40'da başlayan görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

        HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlık ettiği heyetler arası görüşme sona erdi.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 2 saat 40 dakika sürdü.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görüşmenin ardından açıklama yapması bekleniyor.

        Heyetler arası görüşmede, Türk heyetinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler hazır bulundu.

        REKLAM

        ABD heyetinde ise ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield yer aldı.

        ÇAVUŞOĞLU O'BREIN'LA GÖRÜŞTÜ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

        Bakan Çavuşoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Dışişleri Bakanlığı'nda heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.Basına kapalı yapılan toplantı, yaklaşık 45 dakika sürdü.

        RUSYA'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

        Bu arada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya Federasyonu Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

        REKLAM

        Kalın-Lavrentyev görüşmesinde, terör örgütlerinin Suriye'nin toprak bütünlüğü için oluşturduğu tehdidin önlenmesi konusunda mutabık kalındı.

        Toplantıda siyasi çözüm süreci ve anayasa komitesi çalışmaları konusunda kaydedilen gelişmeler de değerlendirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ