Turizmciler 1 milyon İsrailli turist bekliyor

Turizmci Diyar İçkale Gültekin, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron'u makamında ziyaret ederek, iki ülke arasında başlayan yeni dönem anısına nazar boncuğu hediye etti.

Turizmciler 1 milyon İsrailli turist bekliyor

Turizmci Diyar İçkale Gültekin, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron'u makamında ziyaret ederek, iki ülke arasında başlayan yeni dönem anısına nazar boncuğu hediye etti.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 00:11
Turizmciler 1 milyon  İsrailli turist bekliyor
Turizmci Diyar İçkale Gültekin, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron'u makamında ziyaret ederek, iki ülke arasında başlayan yeni dönem anısına nazar boncuğu hediye etti. Gültekin, Türkiye ile İsrail arasında yeni dönemin turizm sektörü ve iş dünyası temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Türkiye ve İsrail arasında yaşanacak olan yeni dönemin hem dünya hem de Ortadoğu halkları adına huzur, istikrar ve mutluluk getirmesini dileyen Gültekin, "İnanıyorum ki bölgenin iki güçlü devletinin halkları, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dostça ve ortak menfaatler çerçevesinde hareket edeceklerdir. Biz iş dünyası temsilcileri olarak, bu yeni dönemin inşasına katkı koymaktan şeref ve mutluluk duyacağız. Türkiye'de yaşayan bir turizm sektörü temsilcisi olarak ülkemize gelen İsrailli turist sayısında artışın yaşanacağına inanıyor ve kısa vadede 1 milyonu aşkın İsrail vatandaşının Antalyamızı ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.
İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron ise iki ülke arasında yaşanan son gelişmelerin Türk turizm sektörüne pozitif katkılar koyacağını İsrail vatandaşlarının geçmişte olduğu gibi yeniden tatillerini Türkiye'de geçirmeye başlayacaklarını vurguladı.

"KOSHER SERTİFİKASI"
2008 yılında Türkiye'ye İsrail'den 750 bin turistin geldiğini hatırlatan Oron, "2015 yılındaki rakamlar bile 220 bin civarında seyretti. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde 1 milyon İsrail vatandaşı Türkiye'yi ziyaret edecektir. İsrail vatandaşları özellikle muhafazakârlar tatil programı yaparken, kosher (Musevi inancına uygun üretilen ürünler) sertifikalı otelleri tercih ediyor. Bu sertifikaya sahip oteller muhafazakâr İsrail vatandaşları tarafından ilk sırada tercih edilecektir" dedi.
Ziyaretin anısına turizmci Gültekin, Büyükelçi Oron'a nazar boncuğu hediye etti.

Rusya'da Türkiye turu satışları başladı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye tur satışı yasağını kaldıran kararnameyi imzalamasının ardından Rusya'da turizm sektörü hareketlendi. Rus turistlerin Türkiye'ye gelişiyle ilgili en büyük sorulardan biri olan tur fiyatlarıyla ilgili ilk açıklama Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze'den geldi. Lomidze, Türkiye'de 5 yıldızlı bir otelde ve her şey dahil sistemde bir haftalık tatil turunun kişi başına 30 bin rubleyi (465 dolar) geçmeyeceğini söyledi.

BİR HAFTALIK TATİL; 25-30 BİN RUBLE OLACAK
30 bin ruble ortalama fiyatının tamamen bir tahmin olduğunu söyleyen Lomidze, “Şu anda ortaklarımızın fiyat teklifini bilmiyoruz, transfer fiyatını bilmiyoruz, fakat bence Pazar konjonktüründen yola çıkarsak bir haftalık tatili kişi başı 25-30 bin ruble olacaktır.” ifadelerini kullandı. Türkiye'de bu sezon tatil yapmanın önceki yıllara göre daha ucuz olacağını söyleyen Lomidze, "Şu anda Türkiye çok sıkıntılı bir dönemde. Bilindik sebeplerden biz Türkiye'ye gitmedik, Almanlar gitmedi, İngilizler gitmedi. Bunlar Türkiye'nin temel Avrupa turist pazarını oluşturan ülkelerdi. Sadece güvenlik sebebiyle gitmediler.” dedi.
Son Güncelleme: 02.07.2016 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81