Turizm Haftası kapsamında 15 Nisan’da başlayacak olan etkinliklerde, sergilerden, yemek yarışmalarına, halk oyunlarından, çeşitli konferanslara, Yalova Fotoğraflarından oluşan sergiye kadar farklı mekanlarda birçok etkinlik Yalovalılarla buluşacak.

 Turizm Haftası kutlamaları, 15 Nisan’da Atatürk İlkokulu önünden başlayacak kortejle Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla start alacak. Ardından YAFEM, TUFAG, Kuzey Kafkas Derneği tören alanında gösterilerini sunacak. Ayrıca KBT Curcuna ekibi, Mehter Takımı ile Gri Sanat Tiyatrosu’nun Hacivat- Karagöz gösterileri yer alacak. Ardından katılımcılar, tören alanındaki standları ziyaret edecek. Turizm Haftası etkinliklerinin ilk günü Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek kokteylle sona erecek.

Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program Turizm Haftası etkinliklerinin ikinci gününde Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 17 Nisan Cuma günü ise, Kent Müzesi sergi salonunda, Plastik Sanatlar Derneği’nin karma resim sergisi gerçekleştirilecek. Aynı gün Yalova Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen canlı yemek yarışması ile, engelliler arası yemek yarışması ve ev hanımları arası yöresel yemek yarışması gerçekleştirilecek. 18 Nisan cumartesi günü ise, Turizm Bölümü öğrencileri ile Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile doğaseverlerin katılımı ile İstihkamtepe doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü gösterisi sergilenecek. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde 19 Nisan Pazar günü ise Yalova Musiki Derneği tarafından hazırlanan Türk Sanat Müziği konseri Yalovalı müzikseverlerle buluşacak. 20 Nisan pazartesi günü ise Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği tarafından organize edilen ‘Objektiflerden Yalova’da Hayat’ fotoğraf sergisi Yalovalılarla buluşacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri, ‘Gelişen Türkiye turizmi içinde Yalova’nın bugünü ve geleceği’ adlı panelle sona erecek.
Editör: TE Bilişim