son haberler

Turistlerin Yeni Gözdesi Ünye-Fatsa ve Ordu!

Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2020 okunma

Turistlerin Yeni Gözdesi Ünye-Fatsa ve Ordu!
Gündem
0

Ünye-Fatsa-Ordu Fam Trip organizasyonu kapsamında yurtdışından ülkemize tur düzenleyen turizm sektörünün temsilcileri Ünye ve Fatsa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek yerinde inceledi. Karadeniz bölgesinin ve özellikle Ünye-Fatsa-Ordu güzergahının önemli ve doğal bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden tur operatörleri 2021 yılının Mayıs ayını işaret etti.

Düzenlenen organizasyonla 41 yerli ve yabancı turizm operatörü 5-10 Ekim tarihleri arasında Ünye’den başlayarak Fatsa ve Ordu’nun turizm potansiyeli olan bazı ilçeleri ziyaret etti. Ünye’de konaklayan ve ilk gün Ünye’den başlayan gezi programının ikinci günü Ünye’de başladı, Fatsa’da tamamlandı. Ünye’nin Şeyh Yunus Türbesi’ni ziyaret eden heyet, daha sonra Fatsa ilçesine geçti.

Fatsa gezisi kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay nezaretinde Timsah Adası, Pelitdibi, Gaga Gölü, Akise Tepesi, Bolaman, Yalıköy, Kabakdağ Organik Köy Evleri’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da Bolaman Park Restaurant’ta gerçekleşen programda turizm operatörleriyle bir araya gelerek belirli bir tarihe, denize, doğal kaynaklara ve klimatik özelliklere sahip olan Fatsa’nın turizmini değerlendirdi.

Başkan Güler “Kapımız Her Zaman Açık”

Fatsa programının sonunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile Fatsa’da bir araya gelen tur operatörleri Ordu ilinin turizm potansiyeli üzerine sohbet etti. Başkan Güler burada yaptığı konuşmada, “doğasıyla ve samimi insanlarıyla Ordu, yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Sizler profesyonel kişilersiniz. Dünya’yı gezdiniz. Bu nedenle Ordu sizin. Sizin fikirlerinize ve projelerinize hazırız. Tüm arkadaşlarımızla hazırız. Valimiz ile birlikte çalışıyoruz. Bu nedenle aynı doğrultuda hareket eden bir yapımız var. Elimizden gelen tüm imkanları sizler için kullanabiliriz. Ünye, Fatsa’dan hep bahsedildi ama Aybastı Yaylası, Gürgentepe, Gölköy, Kabadüz ilçelerinde de gezilecek yerler var. Kapımız size her zaman açık” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Ünye-Fatsa-Ordu Fam Trip organizasyonu kapsamında yurtdışından ülkemize tur düzenleyen turizm sektörünün temsilcilerini ilçemizde ağırladık. Belirli bir tarihe, denize, doğal kaynaklar ve klimatik özelliklere sahip olan Fatsa’mızda Türkiye’de söz sahibi 41 yerli ve yabancı turizm operatörlerini Turizm işletme firmalarımızla Fatsa turizmini değerlendirdik. Turizmde tercih edilen destinasyonların arasında yer almak için başlattığımız çalışmanın ilk aşamasında Timsah Adası, Pelitdibi, Gaga Gölü, Akise Tepesi, Bolaman, Yalıköy, Kabakdağ Organik Köy Evleri’ne ziyaret gerçekleştirdik. Fatsa’mızın doğal güzelliklerine, yeşiline ve mavisine, klimatik havasına hayran kalan operatörlerimizle önümüzdeki günlerde yapacak olduğumuz çalışmalar Fatsa turizmi için çok değerli ve kıymetli olacaktır. Fatsa’mızın turizmden aldığı payın artması için maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacak, gözümüzü budaktan sakınmayacağız” dedi.

Bölgeyi gezen turizmciler ise Ünye ve Fatsa’nın turizm potansiyeli olduğunu ifade ederek “şaşırtıcı güzelliği var. Biraz ufak dokunuşlarla Dünya’da ses getirebilir. Mayıs ayı itibariyle hareketliliği göreceksiniz” dediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.