|

Turist düşmanı Avrupa

Avrupa’da turist akınının yaşandığı kentlerde turistlerden duyulan rahatsızlık artıyor. Fransa, ABD ve İspanya gibi turizm açısından önemli olan ülkelerde ziyaretçilere karşı protesto gösterileri düzenleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:35 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Turist düşmanı Avrupa
​Turist düşmanı Avrupa

Avrupa’nın turistik açıdan önemli olan kentlerinde turistlere karşı duyulan rahatsızlık yükselişte. Fransa ve ABD’nin ardından dünyada en fazla turist çeken üçüncü ülke olan İspanya’nın Barcelona, Palma, Bilbao, Valencia ve San Sebastian kentlerinde de turistlere karşı protesto gösterileri düzenleniyor. Bazı Avrupa ülkeleri ise yabancı ziyaretçilere karşı yasaklar ve para cezaları getirmeye başladı. Barcelona halkı, turizmi işsizlikten sonraki en büyük sorun olarak görüyor.

PARA CEZASI KESİYORLAR

Yunanistan’ın Korfu adasındaki yerel örgütler, hükümetİ "adayı kirli bir cennete dönüştürmekle suçladıkları İngiliz turistlere karşı” önlem almaya çağırdı. İtalya’nın Venedik kentinde ise şehre alınacak turist sayısının 70 binle sınırlandırılması planlanıyor. Hırvaistan’ın Hvar adasında da turistler için 700 Euro’ya kadar yükselen para cezaları getirildi. Hvar Belediye Başkanı Rikardo Novak, “Genç turistlere hala kapımız açık. Ancak nasıl davranacaklarını öğrenmek zorundalar” dedi.

#Avrupa
#Turizm
7 yıl önce