• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA 3 BİN 71 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

TURGUTLU'DA 3 BİN 71 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

TURGUTLU'DA 3 BİN 71 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Editor: Turgutlu Manşet
11 Kasım 2019 - 18:53

Tarım ve Orman Bakanlığının öncülüğünde başlatılan, ’11 Milyon Ağaç: Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında, Manisa’nın Turgutlu İlçesinde 3 bin 71 fidan toprakla buluştu.
Turgutlu’da Eski Kemalpaşa Yolu üzerinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri hatıra ormanı yanından düzenlenen etkinlikte, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen gönüllüler, öğrenciler ve huzurevi sakinlerinin katılımı ile fidanlar toprakla buluştu.
Etkinlik öncesinden katılımcılara bilgi veren Turgutlu Orman İşletme Şefi Engin Çar, ’11 Milyon Ağaç: Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında bugün Turgutlu’da 3 bin 71 fidan dikileceğini belirterek, katılımcılara ve destek sağlayanlara teşekkür etti.
Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, ’11 Milyon Ağaç: Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, beklenenin üzerinde fidan dikiminin gerçekleştirileceğini söyledi.
Türkiye’nin orman varlığı bakımından son yıllarda hızlı bir artışın olduğunu aktaran Yılmaz, “Türkiye olarak şuan Orman varlığı bakımından iyi durumdayız. Fakat bunun daha fazla olması ve çok daha iyi yerlerde olmamız gerekiyor.”dedi.
Yılmaz, konuşmasından şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi bu proje tüm Türkiye’de 11 Milyon fidan dikme kampanyası şeklinde başladı ve oldukça fazla ilgi gördü. Tarım ve Orman Bakanlığımızın öncülüğünde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, vatandaşlarımızın desteği ile Türkiye’de 11 Kasım’da saat 11.11’de 11 Milyon fidan dikilmesi hedeflendi. Bu kapsamda Türkiye orman varlığı bakımından son yıllarda hızla sayıyı arttırıyor. Şuan Türkiye iyi bir durumda sayılabilir ancak çok daha iyi olmamız lazım. Yüzde 30 oranından orman varlığımız var, bu sayı Avrupa’da yüzde 40’lar civarında. Ben inanıyorum ki bu kampanya ile birlikte Türkiye’nin orman varlığına ciddi bir katkı sağlanmış olacak. Yılları itibari ile de 2023 hedeflerinin gerçekleştirileceğine inanıyorum. kampanya o kadar ilgi gördü ki, beklenenin üzerinde fidan dikimi yapılacak.”
Etkinliğe, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Abdusselam Esen, Turgutlu Orman İşletme Şefi Engin Çar, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Tarım Müdürü Musa Çallı, İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uslu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.