TURGAY HOCA ADETA DERS VERDİ

featured

“ BEN ÖĞRETMENİM, ÖĞRETMENLER ISIRMAZLAR, ISIRAN CANLILARI EĞİTİRLER”

Cumhuriyet Halk Partisi Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz Gazetemize açıklamada bulundu.

Emekli Öğretmen Turgay Yılmaz geçtiğimiz Pazartesi günü Olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi Ocak Ayı birleşiminde Ak parti’li Serkan Yıldırım’ın sözlü sataşması üzerine oturumda tartışma yaşanmış ve gergin anların cereyan etmesine sebep olmuştu. Serkan Yıldırım’ın Turgay Yılmaz’a; “Beni mi Isıracaksın” cümlelerini sarf etmesinin ardından sinirlenen Yılmaz, o anları ve toplantıdan sonra yaşananları gazetemize açıkladı. Turgay hoca; “Ben öğretmenim, Öğretmenler Isırmazlar aksine ısıran canlıları eğitirler” diyerek adeta Ak partili Meclis Üyesi Serkan Yıldırım’a ders verdi. CHP Gölpazarı İl Genel Meclis üyesi Turgay Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

YILMAZ:” BU SÖZLER KÖTÜ, AŞAĞILIK SÖZLER”

“O gün İl Genel Meclisi Ocak ayı olağanüstü toplantısını yapmak üzere İl Genel Meclisi Salonunda toplandık. Gündem maddeleri üzerinde konuşulurken Serkan Yıldırım, her gruba sataşıyor, Meclis Başkanına sataşıyor, gereksiz tartışmalara neden oluyordu. Denetim komisyonuna üye seçimi yapılması talebi görüşülürken Meclis Başkanına sataşıyor, ileri geri konuşuyordu. Tartışmalardan sonra SYDV(Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) Mütevelli Heyetlerinde 2017 yılında görev yapacak hayırsever vatandaşların isimlerinin belirlenmesi amacıyla görüşmeler yapılırken Gölpazarı SYDV üye isimleri belirlendikten sonra Gölpazarı üyelerinin seçiminde “Niye bu şahıslara oy verdiniz?”  diye mecliste oy kullananlara hakarete varan sözler söyleyerek ortalığı karıştırmak istiyordu. Ben de “ Neden ortalığı karıştıracak sözler sarf ediyorsun.” dediğimde, bana dönerek; “ Beni mi ısıracaksın?” gibi aşağılık sözlerle karşılık verince, kalkıp yanına kadar giderek “Bu sözler kötü, aşağılık sözler. Bunları bana ve partime atfen söyleyemezsin.” diyerek tartışmaya başladık.

“KENDİNİZİ BU SÖZLERE LAYIK GÖRÜYORSANIZ DİYECEK BİR ŞEY YOK”

Olayı basından öğrenen bir dost bana dedi ki; “Hocam haklısın ama, masasına kadar gideceğine ben öğretmenim, öğretmenler ısırmazlar, ısıran canlıları eğitirler” diyecektin….

Evet, Serkan Yıldırım; insanlar ısırmaz, köpekler ısırır. Kendinizi bu sözlere layık görüyorsanız diyecek bir şey yok…

Milli beraberliğin en çok hissedildiği bu günlerde bu tür provokatör (kışkırtıcı) konuşmalar yapan şahsı arkadaşları frenlemeli, uyarmalıdır.

f

“AĞZINDAKİ SALYA GİBİ PROVOKE SÖZLER DÖKÜLEN BU KİŞİYİ UYARIRLAR”

Bu şahıs kışkırtıcı laflarla meclis üyelerini baskı altına alıp iş görmek istiyor. Serkan Yıldırım bu aşağılık sözleri söylerken arkadaşları bile destek veremiyor, sessiz kalmak zorunda kalıyorlar. Bu çocukça davranışlar sergileyen kişiyi parti yetkilileri ve Meclis üyesi arkadaşları uyarmalı, meclis üyeleri yapacakları islere odaklanmalıdır.

Umarım partilileri partisine, İl Genel Meclisi’ne zarar veren, meclis çalışmalarında ağzındaki salya gibi provoke sözler dökülen bu kişiyi uyarırlar, gerekeni yaparlar.

Serkan Yıldırım’ın kışkırtıcı sözlerle herkese saldırmasını, CHP’li ve MHP’li üyelere provoke sözlerle hitap etmesini kınıyor, kışkırtıcı sözlerini kendisine aynen iade ediyorum.

“ BU MECLİSE HİÇ YAKIŞMIYOR”

Türk Milleti kavgadan, terörden, ayrışmadan çok çekti, çekiyor. Biz bu kışkırtıcı sözlerden uzak duracağımıza, aksine kötü örnek teşkil edecek davranışlar sergilemek bu meclise hiç yakışmıyor.

Çocukça ve sorumsuzca davranışlarını unutturup bazı yerel basın temsilcilerine “ Atom Karınca Başkan” ibarelerini yazdırtarak kendini ön plana çıkartmaya çalışan Serkan Yıldırım başkanlığı kaybedince; “ben nerede hata yaptım da destek çekildi, başkanlığı kaybettim” diyerek kendini sorgulayacağına; “Gel beni ısır” gibi salyalı laflarla kendini medyatik yapıp ön plana çıkarmaya çalışırken gerçek yüzünü ortaya çıkardığı, yaptığı gaflarla ve ağzı bozuk sözlerle kendi tarifini yaptığını görüyoruz.

“YILIŞIK YILIŞIK GÜLÜYOR, İŞTE SERKAN YILDIRIM BU…”

AKP’li Meclis üyesi arkadaşları Serkan Yıldırım’ı uyarmalı. Kendim de defalarca geçmişte uyarmıştım. Tartışmanın hemen arkasından AKP grup odasına girerek arkadaşlarının yanında da uyardım.”Bak Serkan Yıldırım burada 10 kişisiniz, 9’unuzu ayırıyor, tenzih ediyorum. Ama sen tam bir aciz ve provakatör birisin. Ağzından kötü sözler çıkıyor, dikkat et.” Ben bunları söyledikçe yılışık, yılışık gülüyor, İşte Serkan Yıldırım bu. Küçülüyorsun Serkan Yıldırım küçülüyorsun…

Sen çok şey kaybettin, ama biz çok şey kazandık. Artık Meclis gündemini birlikte olduğumuz arkadaşlarla birlikte belirliyoruz. Saygılarımla…”



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir