Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan 'Mesleki Eğitim Öğrencileri İçin İstihdam ve İşyeri Becerileri Projesi'nin toplantısına katılmak üzere Almanya'ya gidiyor.

Mesleki Eğitim Öğrencileri İçin İstihdam ve İşyeri Becerileri Projesi hakkında bilgi veren Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Acer, mesleki eğitim öğrencileri ve mezunlarının, iş piyasasına entegrasyonunu arttıracak gerekli iş yeri becerilerini geliştirmelerini amaçladıklarını belirtti.

Romanya'nın projesine ortak olduklarını belirten Acer, " Mesleki Eğitim Öğrencileri İçin İstihdam ve İşyeri Becerileri Projesi, 4 şirket ve 3 okul olmak üzere toplam 7 ortaklı bir proje. Farklı ülkelerde 5 toplantı yapılıyor ve okulumuzdan öğretmenleri bu toplantılara katılıyor. Toplantılarımızın Belçika ve İspanya ayağını gerçekleştirdik. Şimdi ise üçüncü toplantımızı Almanya'da gerçekleştireceğiz. Ardından İngiltere ve Romanya'ya giderek projemizi bitireceğiz" dedi.

Proje kapsamında öğrencilere online eğitim verildiğine de değinen Acer, şöyle devam etti:

" Öğrencilerimize, toplantıya katıldığımız ülkelerden sistem ve öğrencilerin durumu ile alakalı online eğitim veriyoruz. Üçüncü toplantımız Almanya'nın  Kiev şehrinde gerçekleşecek.

- AB Fonlarını Kullanmak Gerekiyor

Afşin'den 24 öğrencimizi başka bir proje kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Polonya'ya göndereceğiz. 24 öğrencimizi, karnelerine göre, başarılı öğrencilerimizi bu geziye dahil edeceğiz. Türkiye olarak AB fonlarını elimizden geldiğince kullanmamız gerekiyor. AB fonuna ülke olarak para yatırıyoruz. Bu gezilerle öğrencilerimizin hem ufku açılıyor hem de başka ülkedeki eğitimi sistemini tanımış oluyor. Bu öğrencilerimiz 15 günlük stajını Çek Cumhuriyeti ve Polonya'ya da yapacak ve işleyiş hakkında bilgi sahibi olacak. Bu tür projelerin öğrencilerimize çok fazla katkı sağladığına inanıyorum. Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak AB Projesi üretmeye devam edeceğiz. "

Editör: Haber Merkezi