Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki deprem riski taşıyan binaların yenilenmesinin önünü açacak imar düzenlemesinin Ekim ayından beri İBB Meclis gündemine gelmemesine tepki göstererek. “20 yıl bekledik bir saat bile Avcılar halkının bekleme şansı yok” dedi.


Hançerli, “1999 depremi sonrasında depremle ilgili kentin yenilenmesi ile ilgili yapılması gerekenler hakkında kararlar alınmıştı. 26 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşen 5.8'lik deprem ile birlikte aradan geçen zamanın farkına vardık. Deprem sorununu tüm İstanbul yaşıyor ve yaşayacak. Hal böyleyken Avcılar Belediye Meclisi inanılmaz hızlı davranarak tüm partilerin oy birliğiyle Ekim ayında plan notu değişikliğini İBB İmar Komisyonu'na sevk ettik. İBB İmar Komisyonu zamana ihtiyacı olduğunu ifade etti. Aradan bu kadar zaman geçti. İmar Komisyonu raporunda kentin güçlü olmayan yapılarını yenilemek güçlendirmek ve depreme dayanıklı hale getirmek amacıyla hazırlanan plan notu değişikliğine ilişkin raporun hazırlanmadığını üzüntü ile görüyorum” şeklinde konuştu.

“AVCILAR HALKININ BEKLEME ŞANSI YOK”
Hançerli, “20 yıl bekledik bir saat bile Avcılar halkının bekleme şansı yok. Kaldı ki deprem sadece Avcıların gerçeği değil tüm ülkenin gerçeği. Bu planlar derhal geçmeli. İBB Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda planlar geçmez ise halkım için oturma eylemi yapacağım. Sonuna kadar direneceğim. Bizlere destek olmak isteyen Avcılarlı hemşehrilerimizi oraya bekliyorum. Çünkü bizim bir saat bile bekleme gibi şansımız yok” dedi.

“PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE ACİLEN İHTİYACIMIZ VAR”
Avcılar CHP İlçe Başkanı Erdal Nas ise konuşmasında “Kentimizin, Avcılar ilçemizin önemli sorunları var.. Deprem gerçeği hem İstanbul’un hem de Avcıların çok önemli bir sorunu. Bu yüzden plan değişikliğinin bir an önce çıkması gerekiyor Belediye Başkanımız bununla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyor. Bir kısmı kamuoyuna yansıyan bir kısmı da mutfak hazırlığında olan projelerimiz var. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı da önümüzdeki süreçte kamuoyunda paylaşacağız. Belediye Başkanımız Sayın Turan Hançerli’ye bu duyarlılığı için, Avcılar halkı adına, partimiz adına yürekten teşekkür ederim” dedi.

“BU DEĞİŞİKLİKTE KİŞİYE ÖZGÜ RANT YOK”
Nas “Avcılar Belediye Meclisinde ilçemizin bir kısım imar sorunları ile ilgili kentsel dönüşümünü sağlayacak bir plan değişikliği yaptık. Avcılar meclisimizde bulunan tüm guruplarla istişare ederek bunu sağladık.  Oy birliği ile meclisten geçirdik. Çünkü bu değişlikte kişiye özgü rant yok, tamamen toplum yararına bir şeydi. İnşallah bu ay bu karar çıkar ve onaylanır.

Deprem hayatımızın en önemli acı gerçeklerden biri. Bu kanunun çıkması için illaki can kayıplarının olması mı gerek? Siz basından da ricam bu olayları kamuoyu yararına halkımıza, gerekli kurumlara duyurmanızı sizden rica ediyorum, desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi