GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TURAN AİLESİ İHALE ZENGİNİYMİŞ

TURAN AİLESİ İHALE ZENGİNİYMİŞ

Tarih 19 Mart 2017, 02:59 Editör Dursun ONUR

TIME KAYNAK HABER- İddiaya göre baba-oğul Bağcılar Belediyesi’ni bağlamış. Giresun da cabasıymış.


Pirazizli hemşehrimiz AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan’ın 2011 yılında kurduğu; vekil olduktan sonra oğluna devrettiği aile şirketi AKP’li Bağcılar Belediyesi’nce ihya edilmiş.

11 İHALEDE TOPLAM 3 MİLYON LİRA ALMIŞ

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, hem baba Turan hem oğul Turan döneminde 5 yılda başkanlığını Bulancaklı hemşehrimiz Lokman Çağrıcı’nın yaptığı Bağcılar Belediyesi’nden 11 ihalede toplam 3 milyon TL. almış.

Baba, oğul aile şirketinin belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere ‘büyük ilgi’ gösterdiği dikkat çekiyor. Vekilin seçim bölgesi Bağcılar’da kurulu şirket diğer kamu kuruluşlarından da 4 ihalede yaklaşık 250 bin TL kazanç sağlamış.

‘ETKİN’ ŞİRKET...

AKP’li Turan 2011 yılında Etkin Grup “Etkin Grup Medya Ajans Turizm İnşaat İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti’yi kurdu. Turan, 2014’te AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni temsilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) meclis üyesi oldu.

HİSSELERİNİ OĞLUNA DEVRETTİ

1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP İstanbul milletvekili seçildi. Milletvekilleri seçimlerinden önce İBB meclis üyeliğinden istifa etti. Vekilliğinin ardından şirketindeki hisselerini oğlu Muhammed Turan’a devretti. 800 bin TL’lik hissenin 760 bin TL’si oğul Turan’ın üzerine yapıldı. Oğul Turan şirketin müdürlüğünü de üstlendi.

Bağcılar’da kurulu olan Etkin Grup, Bağcılar Belediyesi’nden 2011’den 2016’ya kadar 5 yılda 11 ihale aldı. 2011’de 1, 2012’de 3, 2013’te 1, 2014’te 1, 2015’te 3, 2016’da 2 ihalenin toplamı 3 milyon TL’yi buldu. Bu ihalelerin bir kısmı Turan’ın İBB meclis üyeliği ve vekilliği dönemine rastlıyor.

Giresunlu olan Turan ailesinin şirketi Giresun Özel İdaresi’nin açtığı ‘Geçmişten Günümüze Giresun Kitabı Baskı Yaptırılması’ ihalesini 2016 yılında 65 bin TL’lik ihale ile almış.

AYRICA 250 BİN (MİLYAR) LİRA

Turan'ın aile şirketi ayrıca Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden, yine Pirazizli hemşehrimiz Murat Aydın'ın başkanlığını yaptığı AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nden ve Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği’nden de ihaleler almış. Bu ihalelerin toplamı da 250 bin TL’yi bulmuş.

Bu haber 2498 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

BAŞKAN KÖSE İŞE İMARDAN BAŞLADI

BAŞKAN KÖSE İŞE İMARDAN BAŞLADI GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, şehrin geleceğini planlamak ve geliştirmek amacıyla ...

GEZMİŞ, İDDİALI KONUŞTU!

GEZMİŞ, İDDİALI KONUŞTU! GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- CHP Giresun Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Katip Üyesi Elvan Işık Ge...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi