Kapar: Ovada Bizim Dağda  Hizmette Ayrım Yapmıyoruz

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, geçtiğimiz hafta Karacaören, Eğilmez ve Burunoba köylerinin muhtarlarının köylerine hizmet alamadıkları iddiasıyla Karaman-Karapınar karayolunu çocuklarla birlikte trafiğe kapatmaları ve kendisini suçlayan iddialarına yanıt verdi.

Kapar: Ovada Bizim Dağda  Hizmette Ayrım Yapmıyoruz

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Kapar, Karacaören-Eğilmez yoluyla ilgili olarak bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve hak etmediği suçlamalara maruz kaldığını ifade etti.
Vatandaşların haklı olduğunu düşündüğü konularda gerekli resmi izinlerini alarak eylemde bulunabileceğini buna karşı olmadıklarını da ifade eden Kapar, “16 Kasım Cuma günü, öğleden sonra Karacaören Muhtarı Mustafa Karaduman, Eğilmez Muhtarı Musa Türegün ve Burunoba Muhtarı Ramazan Akdoğan tarafından taşımalı eğitim gören Çoğlu Ortaokulunda okuyan öğrenciler ile Karacaören'de okuyan ilkokul öğrencilerini Karaman-Karapınar yolunu kapatmak için olay mahalline getirmişlerdir. Bu öğrencilerin buraya getirilmesini ve Muhtarların amaçları için çocukları kullanmalarını doğru bulmuyorum. Burada bu çocukları taşıyan servis şoförlerinin ve serviste bulunması gereken rehber personelin görevi öğrencileri sağ salim taşıdıkları okula, okuldan da öğrencileri aldıkları köylerde velilere teslim etmek yerine bu çocuklar üstelik provakatif amaçlı bir eylemde yol kapatmak için kullanılmalarına imkân sağlamışlardır. Şimdi soruyoruz yetkililere. Bu bir suç değil midir? Bir başka zamanda İl genelinde böyle kötü bir olayın tekrar yaşanmayacağını kim garanti edebilir? Köylerimizi ve mahallelerimizi emanet ettiğimiz muhtarlarımızın, çocuklarımızı kendi provakatif eylemlerinde kullanmış oldukları böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için buradan yetkililerimizin gerekli araştırma ve soruşturmayı yapmalarını bekliyorum. Çocuklarımızın yeri ya okul,  ya da ailelerinin yanıdır. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerini yol kapatma eylemine taşıyanlardan yetkililerce bunun hesabı sorulmalı” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, yol kapatma eyleminde Karacaören Muhtarı Mustafa Karaduman, iddia ettiği gibi ne bana gelip herhangi bir talepte bulunmuştur. Ne de ben ona Devletin parası olmadığı için bu yolun yapılamayacağı gibi bir söylemim olmamıştır. Şimdi bu iddiaları ortaya atan muhtara soruyorum devletin parası yok da Kılbasan, Esentepe, Yollarbaşı, Morcalı köylerine nasıl yol yapılıyormuş. Birde diyor ki muhtar hizmetlerin hepsi köy yollarına yapılıyormuş. Dağ köyleri vergi veriyor da ova köyleri vermiyor mu gibi anlamsız suçlamalarda bulunuyor. Hizmet gitmediği iddiası ile gündeme taşınan Eğilmez- Karacaören yoluna ilk kez 2006 yılında 1.kat asfalt, 2013 yılında da 2. kat asfalt yapılmıştır. Mevcut bu asfalt yolda talep üzerine bu yıl yol genişletmesi ile sanat yapıları yapılarak ve alt temel malzemesi üretilerek 2019 yılı asfalt yatırım programına alınmıştır. İl Genel Meclisinde güvenlik kameralarımız bulunmaktadır. Suçlamalarda bulunan Karacaören muhtarımız bana hiç uğramamıştır. Dolayısı ile birebir görüşmediğim bir muhtarla böyle bir konuşma yapmış olma ihtimalim yok” diye konuştu.
OVADA BİZİM DAĞDA
İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, Son iki yılda Yuvatepe-Eminler İstasyon bağlantısı yol genişletme, Kızık-Salur-Ekinözü arası yol genişletme, Mesudiye-Çiğdemli arası, Beydilli-Kılbasan-Esentepe-Yollarbaşı-Kazımkarabekir Sığırcı yollarında genişletme ve asfalt işleri yapılmıştır. Soruyorum sizlere bu köylerimizin tamamı dağ köyü mü? Dağ köyü olarak Morcalı’ya 2 kilometrelik 2 kat asfalt yapıldı. Ova köylerimize son 3-4 yılda KOP ve KÖYDES projeleri kapsamında köylülerimizin cebinden de beş kuruş para çıkmadan 50 milyon liralık Kapalı Sistem Sulama Projeleri yapılarak mısır, pancar, fasulye, ayçiçeği ekimi yapan çiftçilerimize ciddi şekilde ekonomik katkı sağlanmıştır. Dağ köylerimiz, arazi yetersizliği nedeni ile böyle bir imkana sahip değiller. Bu durumda bizler ayrımcılık yaptıysak kime yapmış oluyoruz? Görüldüğü üzere bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir köyümüzde ayrımcılık yapmadan hizmet vermeye devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki hizmet hırsızlığı yapılmamıştır. Hangi Köyümüzün hangi hizmete ihtiyacı varsa bizler her zaman orada olmuşuz ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler her köyümüze eşit mesafedeyiz. Hizmet konusundaki adaletimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Omer bakir
Omer bakir - 5 yıl Önce

Herzaman millet haklidir
Ozel idare hasis kapla haksis

MEHMET uzum
MEHMET uzum - 5 yıl Önce

Sizleri Allaha havale ediyoruz sizlerde ALLAH korkusu olsa bunker olmazdi

SIRADAKİ HABER

banner284