TÜPRAŞ işçileri, vardiya düzenlemesine karşı eylemde: 'Salgın fırsatçılığı'

TÜPRAŞ işçileri, vardiya düzenlemesine karşı eylemde: 'Salgın fırsatçılığı'

TÜPRAŞ işçileri, vardiya düzenlemesine karşı... Tüpraş işçileri kendilerine danışılmadan vardiya saatlerinin erkene çekilmesine ve mola saatlerinin düşürülmesine karşı başlattıkları eylemi 2. gününde sürdürüyor.

Tüpraş’ta vardiyaların 2 Aralık'tan itibaren salgın gerekçesiyle 07.00-15.00, 15.00-23.00 ve 23.00-07.00’ye çekilmek istendiği patron tarafından Petrol-İş Sendikası'na gönderilen bir yazıyla bildirilmişti. Yapılmak istenen değişiklikle işçilerin mola süreleri de kısaltılıyor. 

Petrol-İş’te örgütlü Tüpraş işçileri kendilerine danışılmadan alınan bu kararı kabul etmeyerek eyleme geçti. İşçiler bugün erken saatlerde gelen servislere binmedi. Öte yandan erken saatte işbaşı yapmayan işçiler hakkında tutanak tutulduğu öğrenildi.

2. GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR

Tüpraş işçileri kendilerine danışılmadan vardiya saatlerinin erkene çekilmesine ve mola saatlerinin düşürülmesine karşı başlattıkları eylemi 2. gününde sürdürüyor.

İşçiler bugün erken saatte gelen servislere binmedi.

DİĞER ŞUBELERDE EYLEMDE

Petrol İş Sendikası tarafından dün Aliağa, Batman, Kırıkkale ve Kocaeli şubelerinde eş zamanlı protesto eylemi yapıldı.
Yapılan açıklamada, Tüpraş işçisinin salgın boyunca izolasyon gerekçesiyle geçilen iki vardiyalık sistemde 12 saatlik mesaiyle özverili bir çalışma içerisinde olduğu ancak işverenin son ilettiği yazıyla işçinin itiraz ettiği vardiya ve bakım servisi ara dinlenme saatleri değişikliğini dikte ettiği belirtildi.

Açıklamada “Tüpraş işvereni, işçinin moral ve motivasyonunu kırmak, Tüpraş’ta çalışma barışını bozmak için elinden geleni yapmaktadır. Üstelik söz konusu değişiklikler, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık risklerinin azaltılması ve çalışanların menfaati ile gerekçelendirilmektedir. Bu değişikliklere aynı gerekçelerle karşı çıkıyoruz…” denildi.

BASKILAR SÜRÜYOR

Sendikaya iletilen yazıda birçok çelişki ve yanlışın da bulunduğu ifade edilen açıklamada “Yapılmak istenen değişikliklerle gece çalışması iddia edildiği gibi azaltılmamaktadır. Vardiya değişiminin emniyetli yapılmasının sağlanması ise vardiya saatlerinin değiştirilmesinden önce yetkin proses yönetimi ve iş akışı sistemi ile ilgilidir. Öte yandan değişikliklerle trafikte geçen zamanın azalacağı iddia edilirken servislerin işyerine varış saatlerinin öne çekilmesi ile bu tasarrufun işçinin yararına düşünülmediği ortaya çıkmaktadır. Vardiya ve servis saati değişiklikleri ile çalışanlar, gece saatlerinde uyanmaya ve sabah saat 05.30’da servise binmeye zorlanmaktadır.. Yine bakım ara dinlenmelerinde yapılmak istenen değişiklik, mola vermeden çalışılan saatleri uzattığı için çalışan emniyeti açısından yeni riskler doğuracaktır” denildi.

''HEDEFLENEN SALGIN FIRSATÇILIĞI''

Tüpraş işçisinin değişikliklere itirazına patronun kulak tıkadığı, işçilerin görüşü dikkate alınmadan vardiya saatleri ve bakım mola değişikliğinde ısrar ettiği belirtilen açıklamada “Yapılmak istenen değişikliklerin artık adı konmalıdır. Hedeflenen bir salgın fırsatçılığıdır. Tüpraş işvereni, geçmişte Yüksek Hakem Kurulu’nun skandal kararlarının arkasına nasıl sığındıysa şimdi de salgın döneminin hassas şartlarında fırsatçılık peşine düşmüştür” denildi.

Sendika Tüpraş patronunu sözkonusu değişiklikten geri adım atmaya çağırdı.

"TÜPRAŞ işçileri, vardiya düzenlemesine karşı eylemde: 'Salgın fırsatçılığı'" haberi, 03 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TÜPRAŞ işçileri, vardiya düzenlemesine karşı eylemde: 'Salgın fırsatçılığı' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜPRAŞ işçileri, vardiya düzenlemesine karşı eylemde: 'Salgın fırsatçılığı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  2. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  3. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  4. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  5. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  6. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  7. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  8. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  9. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  10. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  11. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  12. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  13. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  14. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  15. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  16. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  17. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  18. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  19. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  20. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
Gündem Haberleri