Tüp bebek tedavisinin başladığı ilk yıllarda ekip, ekipman ve laboratuvar koşullarınınn yetersiz olması nedeniyle embriyolar yaşamlarını ileri günlere kadar sürdüremiyordu. Bu nedenle embriyo transferleri embriyoların gelişminin 2. veya 3. Gününde yapılıyordu. Ancak son yıllarda gelişen kültür medyumları ve diğer teknolojik imkanlarla birlikte embriyoların laboratuvar koşullarında embriyoların 5. güne kadar gelişmeleri mümkün hale geldi.

Fertillife Sağlık Grubu Embriyoloji Laboratuvarları olarak, kadın yaşı, embriyo sayısı ne olursa olsun 5. Gün embriyo transferleri gerçekleştirmekteyiz.

İşte tüp bebek tedavisinde seçtiğimiz bu embriyolar özel kateterler yardımı ile rahime verildiğinde tutunma gerçekleşmekte ve gebelik oluşmaktadır.

Buna ilave olarak dondurulabilecek diğer blastokistlerin varlığı ise gebeliğin oluşmadığı veya daha sonra ikinci bir çocuk isteyen aileler için şanslarını arttıran bir imkan sağlamaktadır.

- Laboratuarda uzun süre izlenen embriyolar arasından kaliteli ve implantasyona en uygun olanların seçilmesi sağlanır. Bu şekilde diğerlerinden çok daha iyi gelişim gösteren embriyoların transferi ile gebelik şansı artmaktadır. Yapılan çalışmalarda 3. gün ve 5. gün yapılan embriyo transferlerinin sonuçları karşılaştırıldığında, gebelik oranlarının blastokist transferi yapılanlarda anlamlı olarak daha yüksek olduğunu gösterilmiştir.

- Embriyolar kadın vücudunda gerçekleşen doğal sürece en yakın şekilde transfer edilmiş olur. Bu şekilde blastokist aşamasındaki embriyonun rahimde tutunabilmesi için endometrium daha iyi bir ortam sağlamaktadır. Kısaca embriyo ve rahim eş zamanlı olarak gebeliğe hazırlanmış olur.

- Blastokist transferinde implantasyon ve gebelik şansı daha fazla olmakta ve bu nedenle az sayıda embriyo transfer edilerek yüksek gebelik şansı elde edilmektedir. Bu da çoğul gebelik riskini azaltmaktadır.

- - - - -