131019098
29 Mart 2024, Cuma

TUNÇ SOYER: “PROJELERİMİZ RANT YARATMAK İÇİN OLUŞTURULMADI”

20 Şubat 2019, Çarşamba 06:52

     


CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’ın merkez seçim bürosunun açılış törenini gerçekleştirmek üzere Aliağa’ya geldi. Soyer konuşmasında, “Ege’nin ürettiğini tüketiciyle aracısız buluşturacağız. Bizim projelerimiz masa başında birilerine rant yaratmak için oluşturulmadı.” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP Aliağa merkez seçim bürosunun açılışını yapmak üzere Aliağa’ya geldi. Demokrasi Meydanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Tunç Soyer, enerjik tavırlarıyla tüm katılımcıların dikkatini çekti. Demokrasi Meydanı’nda kurulan platformda CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar el ele vererek vatandaşları selamladı.

Yavuz Adar, “Mart’ın sonunu bahar yapacağız”

İlk olarak İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar bir konuşma yaptı. Coşkulu kalabalığı selamlayarak konuşmasına başlayan Adar, “Kıymetli Aliağalılar, sizden aldığımız bu güzel enerjiyle Mart’ın sonunu bahar yapacağız. 1923 ruhuyla bu ülke yönetilmez diyenlere Mart’ın 31’inde Atatürk’ün inancıyla, zaferiyle yönetmeye var mısınız? Ne mutlu Türküm diyene. Sayın büyükşehir belediye başkanım, sayın Aliağa belediye başkanım. Bakın belediye başkan adayım demiyorum. Biz inandık. Yola çıktık. Bu inançla çıktığımız yolda Allah’ın izniyle zafer bizim olacak.” ifadelerini kullandı.

Gülsen Cirit, “Biz gönül ittifakı kurmak istiyoruz”

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit konuşmasına başladı. Cirit, “Biz İYİ Partiyle bir ittifak kurduk. Ama biz gönül ittifakı kurmak istiyoruz. Biz Aliağa’da şuanda Türkiye’de giden bozuk düzene hayır diyenlerin ittifakını kurmak istiyoruz. Çünkü bizim bir çığlığımız var. Biz bu çığlıkta bu güzel ülkemizde talan olmasın, liyakatsiz insanlar önemli yerlere gelmesin. O kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz ki. Fakat bu güzel ülkenin içerisinde hepimiz aş, iş, ekmek derdindeyiz. Domates, biber, patlıcan derdindeyiz. Bizim ittifakımız bunun için hayır. Bu güzel ülkede mutlu kentlerde yaşamak istiyoruz. Bundan sonra bizim yapmamız gereken şey bir çığlık atmaktır. Aliağa bu çığlığı her zaman attı. Her zaman hayır dedi. Bu çığlığı Aliağa’dan başlatarak bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Özcan Durmaz, “Belediyesi daha temiz bir Aliağa istiyoruz”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit’in ardından CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz konuşmasına başladı. Durmaz, “Bugün bir kutlu yola çıkıyoruz. Bugün Aliağa’da gerçekten halkın iktidarını kurmaya çıkıyoruz. Bunu sizinle başaracağız. Bunu Büyükşehir’in başkanı Tunç Soyer ile başaracağız. Bir başka Aliağa istiyoruz. Kenarda duranların ortaya çıktığı, emeğin göklere çıktığı, bir başka Aliağa istiyoruz. Kadınların, çocukların, gençlerin kayırıldığı bir Aliağa istiyoruz. Daha yeşil bir Aliağa istiyoruz. Çevresi daha temiz bir Aliağa istiyoruz. Belediyesi daha temiz bir Aliağa istiyoruz. Bu görevi bana verdiğinizde bu görevi hakkıyla yaptığımı göreceksiniz. Yılardır Aliağa’nın bütün dertlerini biliyorum. Hepsi için çözümler ürettik. Bütün sorunları çözeceğiz. Nasıl çözeceğimizi soranlara şunu söylemek isterim. Büyükşehirle dayanışma içerisinde yapacağız. Halkımızla dayanışma içerisinde yapacağız.” dedi.

Tunç Soyer, “Başka bir İzmir, başka bir Türkiye mümkün”

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’ın ardından CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer konuşmasına başladı. Soyer, “Aşkla İzmir dedik. Başka İzmir dedik. Neden başka İzmir dedik? Seferihisar’da belediye başkanı seçildiğim günden itibaren başka bir Seferihisar, başka bir İzmir mümkün diye düşündük. Başka bir İzmir, başka bir Türkiye mümkün. Bu bir kader değil. Bu mümkünse nasıl olacak? Pusulamızın üç rotası var. Bir adalet. İki demokrasi. Üç refah. Bu üç rota üzerinde devam edeceğiz. Bu kentin yarattığı pasta hepimize yetecek kadar büyük. Adalet pusulası şaştığı için birileri daha zengin oluyor. Alnının teriyle, emeğinin hakkıyla kazanması gerekenler kazanamıyor. Demokrasisiz kalkınma sadece birilerini zengin eder. 46 yıl önce Gültepe Belediye Başkanımız Aydın Erten, vatandaşımız ucuz et yesin, ucuz meyve sebze yesin diye Tansaş’ı kurdu. Ondan sonra gelen sosyal demokrat belediye başkanlarımız bunu büyüttü. Şimdi46 yıl sonra hükümet patates, patlıcan, soğan satmaya soyundu. Ben günaydın diyorum. İzmir’de Aziz başkanımızın başlattığı bir kırsal kalkınma planı var. Sütü alıyoruz. Ve tüketiciye ucuza ulaştırıyoruz. Bunu sadece İzmir’de değil. Bundan sonra tüm Ege’de yapacağız. Ege’nin ürettiğini tüketiciyle aracısız buluşturacağız. Bizim projelerimiz şurada masa başında birilerine rant yaratmak için oluşturulmadı. Toplu ulaşım araçlarımız sabah altıyla yedi arasında, akşam altıyla yedi arasında yüzde elli oranında indirimli olsun mu? Olacak. Gençlerimiz yurt bulamıyorlar. Onlar için büyükşehir belediyesi olarak yurt yapsak iyi olur mu? Olacak. İstanbul’da büyük bir havayolu ulaşım ağı var. İzmir bundan mahrum. Biz bunu yapmak zorundayız. Eğer bunu uluslararası hale getiremiyorsak orada yaya kalıyoruz. Bu kent kendi kendine yetebilecek kadar güçlü bir ekonomiye sahip.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından CHP’nin merkez seçim bürosunun açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninden sonra CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Tunç Soyer’e seçim bürosunu gezdirip projelerini tanıttı. Seçim bürosunun açılışı sonrasında Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Meydanda İstiklal Marşı okundu. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler