"Tüm köpekler OGÜ'ye geliyor"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Tüm köpekler OGÜ'ye geliyor"
A
a

OGÜ Meşelik Yerleşkesi’nde bazı noktalara asılan, ‘Yönetimin öğrencilerin kampüsteki hayvanlara yiyecek vermesini yasakladığını’ duyuran afişler hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Sütiş Eskişehir
Osmangazi Üniversitesi’nin yerleşkesi içerisindeki muhtelif yerlere asılan ‘YASAKTIR’ duyurusu, önce sosyal medyada yankılandı. Hayvan korumacı gurupların tepkisini çeken fotoğrafta, ‘Fakülte Sekreterliği’ imzası ile şu ilan yer alıyor; “Duyuru-Öğrencilerin Dikkatine! Üniversitemiz 14.11.2016 tarihli yazısı ile kampüs içinde hayvan beslenmesi yasaklanmıştır. Öğrencilerin hayvanlara yiyecek vermemeleri önemle rica olunur…” Köşe yazarımız Şinasi Kula’nın Rektör Danışmanı ile yaptığı görüşme sonrasında, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de bilgilendirildi ve ‘Böyle bir üniversite kurul kararının alınmadığı’ açıklaması yapıldı. Fakat ertesi sabah “sözde yasağın” hala devam ettiğini gören hayvanseverler, gazetemizi telefon yağmuruna tutmaya devam ederek; bu yetmezmiş gibi köpekleri uzaklaştıran ses frekansı düzeneğinin hayata geçirildiğini söyledi. Hayvanseverler, ‘Mimarlık Fakültesi Sekreterliği’nin bu düzeneğin yeni konmadığını bir süredir orada olduğunu açıkladığını’ iddia etti. Gazetemize ulaşan hayvanseverler, kampüste hiç köpek kalmadığını da iddialarına ekledi.

Tüm köpekler geliyor
Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen yasağın söz konusu olmadığını belirterek, “Biz Odunpazarı Belediyesi’ne köpeklerden başımızı alamadığımızı söyledik. Çünkü kampusteki tüm binaların önüne hayvanlar için yemek koyuyorlar. Belediyeden ekipler geldi bir analiz yaptı. Biz diyoruz ki her yere yiyecek koymayın, belli noktalara hayvanlar için yem bırakın. O kadar çok yemek koyuyorlar ki neredeyse Eskişehir’in tüm köpekleri üniversitemize geliyor. Biz hayvan haklarını biliyoruz. Üniversite yasak koyarsa diğerleri ne yapsın? Biz sadece görüntü kirliliğini engelledik” dedi. Kampusteki köpeklerin kızlara saldırdığını söyleyen Gönen, “Bir kızımız köpekten kaçarken başını kaldırım taşına çarptı. Beyin kanaması geçirecek diye çok korktuk.  Bir kadın çalışanımız ise sırf köpeklerden korkusuna işi bırakmak istiyor” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esma erdoğan 9 Ocak 2017 03:56

Gercekten köpeklerden bıktık artıkkk tek başımıza üniversite bahçesinde dolaşamıyoruz illa insanların ölmesi parçalanması mı gerekiyor köpeklerin toplanması icin .ogü Kütüphanede 10 a kadar duran biriyim yalnız dönüyorum nezaman saldırcaklar diye bekliyorumm artıkk resmen dersten cok canımın derdine düşüyorum gelip giderken .gecen gün 5 tanesi sardı etrafımı ve zaten ıssız yer..Lütfen artık kaldırın köpeklerii ..bizde hayvan seviyoruz ama artıkk yeter bu kadar da değill !!

1 0 Cevap Yaz
HAKAN 30 Kasım 2016 12:01

REKTÖR BEYİ DESTEKLİYORUZ ! Bizzat şahid olduğumuz bir olayıda belirtmek isteriz. Sabah saatlerinde Eğitim Fakültesi yakınında 3 köpeğin bir adamı kovalarken gördük. Adam önde 3 köpek de arkasından kovalarken, adamın korkudan 4-5 metrelik duvardan kendisini aşağıya attığını gözlerimizle gördük ve ADAM BETONA ÇAKILDI !! Bir daha kalkamadı yattığı yerde kıvranmaya başladı ve bağırarak yardım istiyordu, Hemen yanına koştuk ve ambulans çağırdık, anında geldiler ve hastayı alıp hastaneye götürdüler. Öğrendiğimize göre kemikleri kırılmış. İNSAN HAYATINA KAST EDEN HAYVANIN YAŞAM HAKKI OLMAZ !! Herşey bir yere kadar.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi