Pazar günü Hürriyet Parkı önünde gerçekleştirilen eyleme Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İbrahim Zorlu, Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Başkanı Bekir Uyanık ve kısa adı İSOMDER olan İslâm Toplumu Sosyal Medya Derneği Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz’ün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Topluluk adına bir basın açıklaması yapan SP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fatih Işık, Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap Koalisyonu’nun, 26 Mart 2015’te “Kararlılık Fırtınası” adı altında Yemen’e yönelik askeri operasyon başlattığını hatırlatarak, “Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon ve uluslararası sermayenin lejyonerleri, üç yıldır Yemen’de kan dökmekte. Koalisyon saldırılarının başladığı 2015 yılından bu yana Yemen’de insani durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Yemen hava sahasının kapatılması ve limanların kullanılamaması sebebiyle insanı yardımların girişi engellenmektedir. Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele etmektedir. Temiz suya ulaşamamanın yol açtığı kolera, ilaç ve aşının bulunmamasından dolayı hızla Yemen şehirlerine yayılmaktadır.” diye konuştu.

Tüm Türkiye genelinde Yemen’e yardım çağrısı yapan Fatih Işık, basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aktardığı verilere göre, 2 bin 300 Yemenli koleradan dolayı hayatını kaybetmiştir. 1 milyon 100 binden fazla kolera vakasına rastlanmış, 3 milyon Yemenli ise kolera tehdidi altında yaşamını sürdürmektedir. Birleşmiş Milletler son yaptığı açıklamada, kısa süre içerisinde Yemen’e gıda ulaştırılamaması durumunda 14 milyon Yemenlinin açlıktan dolayı hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Kirli hesapların ve aşağılık ittifakların sonucunda Yemen’de, üç yıllık sürede beş bini çocuk, otuz bine yakın Yemenli ölürken yarım milyonu da yaralandı. On binlerce Yemenli başka ülkelere sığınırken, üç milyona yakın kişide ülke içinde yerinden ve yurdundan edildi, on milyona yakını da salgın hastalıklar ve açlığa terk edildi. Körpecik, günahsız, masum yavruların bir lokma ekmeğe muhtaç olması vicdanlara onarılmaz acılar zerk etti. Meksika’da, Nikaragua’da, Kore’de, Vietnam’da, Arakan’da, Bosna’da ve Suriye’de olduğu gibi Yemen’de de dünya suspus olmuş, bu insanlık trajedisinden gözlerini kaçırıyor.

İslam dünyasının yöneticileri, boyunlarındaki pranganın ağırlığından başlarını kaldırıp da Yemenli çocukların gözlerine bakamıyor. Televizyonların gürültüsü, baskı makinalarının uğultusu, Yemenli kadınların yardım çığlıklarını bastırmış durumda. Reklam panolarının, borsa ve sosyal medya ekranlarının akışı, Yemenli yiğitlerin çaresiz bakışlarını perdelemiş durumda.

Yemen’deki bu acımasız kıyımın sebebi; zalimlerin bitmek bilmez ihtirasıdır. Emperyalizmin doymak bilmez açgözlülüğüdür. Siyonizm’in arzı mevut arzusudur. ABD’nin kibirli saldırganlığıdır. Avrupa’nın ikiyüzlülüğüdür. Birleşmiş Milletler’in gerçek yüzüdür. Ve Müslüman ülkelerdeki koltuk sevdalılarının işbirlikçi tutumudur. Biz kendimiz için istediğimiz gibi Yemen için de tüm dünya için de adaletin, barışın, sükûnetin her yerde hâkim olmasını istiyoruz.”

“GERİ DURAN HERKES, AKAN KAN VE DÖKÜLEN GÖZYAŞINDAN SORUMLUDUR”

Dönem başkanlığını Türkiye’nin yaptığı D-8’ler ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acilen toplanması gerektiğini vurgulayan Fatih Işık, “Yemen konusunda askeri, siyasi, ekonomik adımlar net ve kararlı bir şekilde atılmalıdır. Gerekli adımları atmayan herkes, akan kanın ve dökülen gözyaşının bir parçası olmaktan kurtulamayacaklardır. Biz, Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeryüzünde kime yapılırsa yapılsın zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı, kimden gelirse gelsin iyinin, doğrunun, faydalının ve hakkın yanında olacağımızı buradan ilan ediyoruz. İslam Birliği’ni kurmak ve Yeni Bir Dünya’yı inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim