TÜGVA Ve Eğitim Camiasından KOBANO Hoca´ya Ziyaret

TÜGVA Ve Eğitim Camiasından KOBANO Hoca´ya Ziyaret

Kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Çaykara İlçe Başkanı Berat TOSUN ve Öğrencilerden oluşan bir ekip Çaykara İlçemizin önemli İlim Deryalarından olan ve Kobano Hoca olarak bilinen Akdoğan Mahallesinden Emekli İmam Hatip Mustafa AKIN´ı Akdoğan Mahal

TÜGVA VE EĞİTİM CAMİASINDAN KOBANO HOCA´YA ZİYARET

Kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Çaykara İlçe Başkanı Berat TOSUN ve Öğrencilerden oluşan bir ekip Çaykara İlçemizin önemli İlim Deryalarından olan ve Kobano Hoca olarak bilinen Akdoğan Mahallesinden Emekli İmam Hatip Mustafa AKIN´ı Akdoğan Mahallesindeki evinde ziyaret ederek sohbet ettiler.

/resimler/2019-12/4/0936189317581.jpg

3 Aralık 2019 Salı Akşamı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal ve TÜGVA Çaykara İlçe Başkanı Berat Tosuz ile Öğrencilerden oluşan Ekip İlçemiz Akdoğan Mahallesine giderek Kobano Hoca´yı evinde ziyaret ettiler.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen Ziyarette Kobano Hoca ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek öğrencileri sıcak bir sohbet ortamında karşıladı.

TÜGVA Ekibi,Öğretmen ve Öğrencilerin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kobano Hoca Öğrenciler ile sohbet ederek zaman zaman anılarını öğrenciler ile paylaştı zaman zaman da nasihatleri ile öğrencilere Rehber olma gayreti içerisinde oldu.

İLMİN PEK ÇOK MALİĞİ VAR

Öğrencilere anlattığı bir anıda öğrencilik senelerini anlatan KObalı Hoca Mahalledeki arkadaşları ile birlikte aşağı mahallelerden bir tanesinde Kursa gittiklerini günün birinde bir işinden dolayı Kursa gidemediğini ifade etti.

/resimler/2019-12/4/0936546818317.jpg

Ertesi gün Kursa Gittiği zaman Hocasının Kursa neden gelmediğini ifade eden Kobalı Hoca kendisinin bir işinden dolayı gelemediğini ifade etti.

Bunun üzerine Hocasının ona Hayatının en büyük derslerinden bir tanesini verdiğini ifade eden Kobalı Hoca Hocasının ona şu şekilde seslendiğini söyledi

                ?Bir işin bir maniliği var

                İlmin ise pek çok Maliği var?

Yani bir işin önünde pek çok engel olabilir ama İLMİN önünde büyük bir Hikmet vardır.

Kobano Hoca Hocasının bu sözünü ömrü boyunca hiç unutmadığını ifade etti.

RİZE´YE İCAZET

Günün birinde  Rize´de bir İcazete gitmemiz lazım.Mevsim Yaz Mevsimi ve köyde çayırların biçilmesi gerekiyor.

/resimler/2019-12/4/0937372444104.jpg

Hocama Çayır Kesme işimin olduğunu ve Rize´ye gidemeyeceğimi söyledim.

Bu sözümden sonra Hocamın üzüldüğünü hissettim.Bunun üzerine Çayırı gece biçtim.Sabaha kadar çalıştım.Sabah da yürüyerek alt Mahalleye indim ve minibüse yetiştim.

Hocam beni gördüğü zaman yanındakilere şöyle dedi.

-Ben Size dedim.İmam Gelir.

Sıcak bir Sohbet ortamında gerçekleştirilen Ziyaret Kobano Hoca´nın Öğrenciler için Okuduğu dua ile sona erdi.



İlginizi Çekebilir