Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi heyetini makamında kabul etti.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Afyonkarahisar'ın  enerji üretim sahalarını incelemek ve Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere ilimize gelen TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı aynı zamanda TÜBİTAK MAM Başkanı Dr. Orkun Hasekioğlu başkanlığında gerçekleşen ziyarete, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yrd. aynı zamanda TÜBİTAK MAM Yk. Üyesi Hayri Maraşlıoğlu, EPDK Üst Kurul Üyesi aynı zamanda TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Üyesi Fazıl Şenel, TÜBİTAK Bilgem Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, TÜBİTAK MAM Başkan Yard. Dr. İbrahim Bekar, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdülkadir Balıkçı ve MAM Kimyasal Teknoloji Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ülker Beker katıldı.

 

                AFYON ENERJİ ÜRETİMİNDE GELİŞMİŞ BİR İL

 

                Ziyarette, ilimizdeki temaslarıyla ilgili Başkan Burhanettin Çoban'a bilgi veren TÜBİTAK MAM Başkanı Dr. Orkun Hasekioğlu, hafta sonu Akrones Termal Otel'de gerçekleştirdikleri Yönetim Kurulu Toplantısının ardından ilimizdeki enerji üretim sahalarına yönelik yoğun bir inceleme turu yaptıklarını söyledi. İlk olarak, Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği'nin Katı Atık Düzenli Depolama Alanı ile Ön Ayrıştırma Tesisini ve buradaki Elektrik Üretim Tesisini incelediklerini belirten MAM Başkanı Dr. Orkun Hasekioğlu, daha sonra tavuk gübresinden elektrik üretme girişiminde olan iki tesiste incelemelerde bulunduklarını kaydetti. Bunların yanı sıra, Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi ve İçmesuyu Arıtma Tesisi Güneş Enerji Santrali ile Afjet'in Jeotermal Elektrik Üretim Tesisini gezdiklerini dile getiren Hasekioğlu, Afyonkarahisar'ın enerji üretimi anlamında gelişmiş bir il olduğunu ifade etti.

 

                Afyonkarahisar'da yeşil-çevreci enerji anlayışının birçok şehirden daha önce hayata geçmiş olduğunu yaptıkları incelemeler  sırasında gözlemlediklerini vurgulayan Hasekioğlu, TÜBİTAK olarak, Afyonkarahisar'a enerji anlamında her türlü desteği vereceklerini söyledi.