TÜBİTAK DESTEKLİ FUAR AÇILDI

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı “TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI” açıldı.

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2017-18 eğitim öğretim yılı içinde hazırladıkları Bilim fuarı açılışı okul salonunda gerçekleşti, açılışa Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, MHP Tokat Milletvekili A. Adayı Makine Yüksek Mühendisi Serha Bilgin, Niksar ilçe Jandarma Komutanı Halil Keskin, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sergi açılışı dolayısı ile okul müdürü Dursun Özyurt hoş geldiniz konuşması yaptı; “ sayın kaymakamım değerli misafirler öncelikle okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan bilim fuarımıza hoş geldiniz, TÜBİTAK bilim fuarları Milli Eğitim bakanlığımız ve TÜBİTAK  arasında imzalanan protakol kapsamında yapılmaktadır.

4006 TÜBİTAK Bilim fuarı çağrı programına 5-12 sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine çalışma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunan Bilim fuarına destek verilmesini amaçlamaktadır.

Bu kapsamda öğretmenlerimizle sene başında yaptığımız istişarelerde meslek liselerinde de akademik ve bilimsel anlamda da eğitim öğretim faaliyetleri yapıldığına dikkat çekmek öğrencilerimizin ufkunu açmak kendilerine öz güvenlerini sağlamak ve öğrencilerimizin araştırma ve geliştirmeye yöneltmek amacıyla tubitak 4006 bilim fuarına başvurma kararı aldık. 20  proje ile başvurumuzu yaptık Tubitak tarafından öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladığı bu projeler desteklemeye ve sergilemeye değer bulundu. Sizlerin huzurunda başvuru aşamasından bu yana öğrencilerimizin yanında olup onları bu konuda cesaretlendiren rehberlik eden okulumuzun değerli öğretmenlerime teşekkür ediyorum.

diyerek sözlerini tamamlayan okul müdürü Özyurt’un konuşmasından sonra fuarın açılışını Kaymakam ve misafirler gerçekleştirdi.

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sergi açılışı büyük beğeni kazandı, misafirler yapılan çalışmaları ilgi ile izledi takip etti, çalışmalar hakkında öğrenciler ve öğretmenler misafirlere bilgi verdi.

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin TÜBİTAK 4006 Bilim fuarını ziyaret eden MHP Tokat Milletvekili A. Adayı Makine Yüksek Mühendisi Serhat Bilgin öğrencilerin yaptığı eserleri dikkatle inceleyip öğrencilerle sohbet yaptı, öğrencileri tebrik ederek onların yaptığı eserlerden dolayı; arkadaşlar sizleri kutlarım çok önemli çalışmalar yapmışsınız, bir makine mühendisi abiniz olarak yaptığınız eserlerden gurur duydum çalışmalarına devam ediniz bizlerin yardımını istediğinizde her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim, başarılarınız daim olsun” dedi.

Niksar Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sergisi veliler tarafından da büyük ilgi gördü, sergi hafta süresince açık kalacağı ifade edildi.