19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yeni KHK ile 400 FETÖ'cünün TSK'dan ihraç edileceği iddia edildi

Önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile 400 terör örgütü FETÖ şüphelisinin daha ordudan ihraç edileceği iddia edildi.

20 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni KHK ile 400 FETÖ'cünün TSK'dan ihraç edileceği iddia edildi
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) gerçekleştirilen "reform" meyvesini vermeye başladı. FETÖ'cü askerlerin temizlenmesi ile başlayan sürecin ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilmesi düşünülen törende, 868 teğmen diplomalarını alacak. Bu arada tezkere bırakan 258 asteğmenin de teğmen rütbesiyle göreve devam edeceği belirtildi.
 
HEDEF 6 BİN TEĞMEN
 
Sabah'ın haberine göre: Milli Savunma Bakanlığı, 3 yılda TSK'ya 6 bin yeni teğmenin katılmasını hedefliyor. Astsubay hazırlama okullarından mezun olan bin 800 astsubay da önümüzdeki günlerde göreve başlamak için gün sayıyor.
 
TEMİZLİĞE DEVAM
 
Öte yandan önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile de 400 FETÖ'cünün daha ordudan atılacağı öğrenildi.