Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, Teknofest'in ikinci yılında Haber7'ye konuştu. Yaşar, "Teknofest'te olmaktan mutluyuz, bu yıl katılım daha fazla olacak, Roketsan olarak roket yarışmasının sponsoru olduk. Türkiye'de gençlerin teknolojiye yönelmesi gerekir. Yerli ve milli üreteceğimiz teknoloji ile kendi savunmamıza hizmet edeceğiz. Bu gençlerle birlikte Türkiye uzaya da çıkacak. Ülkemizin ihracatında yüksek teknoloji ürünlerin olması lazım. Bunun için Teknofest çok güzel bir olanak" şeklinde konuştu.

ROKETSAN ALKA: ANKA LAZER YÖNLENDİRİLMİŞ SİLAH SİSTEMİ

Suudi Arabistan'da petrol rafinerisine dronelarla saldırı oldu. Bu olay dronelara karşı savunmanın ne kadar önemli olduğunun kanıtı. Roketan olarak bundan 3 yıl önce kendi kaynaklarımızla dronesavar sistemi çalışmasına başlamıştık. Şu an ilk prototipi tamamladık, oldukça başarılı bir sistem oldu. Testlerle birlikte bunu daha da geliştireceğiz. Hem lazer enerjisi ile havadaki Drone'u havada tespit edip daha sonra lazer ışınıyla Drone'u havada yakıyor. Aynı zamanda elektromanyetik olarak Droneları havada durdurabiliyoruz. Üçüncü özelliği ise hava araçlarına karşı savunma sistemi. 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • temel 19.09.2019 00:44
    bazen silahlar hakkin da cok fazla bilgi veriyoruz ne zaman ondan iyisini yaparsan eski model hakkin da bilgi verilir dusmana bilgi vermek sacmalik
  • Akbulut il 19.09.2019 00:04
    Yolunuz açık olsun devamı gelsin
  • Vatandas 18.09.2019 23:19
    bunlarla gelin bize teşekkürler
  • uzaktan vuruş 18.09.2019 22:22
    çok daha uzaktan vurabilir hale getiriliyor.
  • prof Dr Remzi Kaya 18.09.2019 21:14
    kutluyorum Tebrik ediyorum Allah yar ve yardimciniz olsun Uludag univetsitesi ilah fak
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek