Trump'ın yaptırım şartından bir gün önce Çavuşoğlu'ndan Brunson açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın serbest bırakılmadığı takdirde yaptırım uygulama şartı koştuğu çarşamba gününden bir gün önce Andrew Brunson'ın durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 13:28
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye'nin davetini kabul ederek büyükelçilere hitap ettiği için Lavrov'a teşekkür eden Çavuşoğlu, "Sergey Lavrov dünyada dışişleri bakanlarının duayenidir. Dolayısıyla ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübesi vardır. Bu tecrübesini büyükelçilerimizle paylaştı. Birçok konuda Rusya Federasyonu'nun ve kendisinin vizyonunu bizlerle paylaştı." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, basın toplantısının ardından düzenlenecek çalışma yemeğinde de ikili ilişkileri gözden geçireceklerini, en son Rusya'da ve Singapur'da bir araya geldiklerini belirterek "İkili ilişkilerimiz her alanda olumlu bir şekilde seyrediyor." diye konuştu.

RUSYA VİZESİ

Türk Akımı, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali gibi projeleri hayata geçirmek için iki ülke liderinin çizdiği çerçevede çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Vize meselesi elbette önemli. Rusya vatandaşlarının ülkemize vizesiz bir şekilde seyahat etmesi bizleri mutlu ediyor. Bu sene Rusya'dan gelen turist sayısında da bir rekor kırılıyor. Daha fazla Rus turisti, dostlarımızı ülkemizde ağırlamaktan elbette mutluluk duyacağız. Bizim vatandaşlarımızın da vize sorunu yaşamadan ki, aramızda yaşanan bir hadise biliyorsunuz, ondan önce vizesiz bir şekilde vatandaşlarımız seyahat edebiliyordu, vatandaşlarımızın vize sorunu yaşamadan Rusya Federasyonu'nu ziyaret etmesini arzuluyoruz. Bu konuda bazı çalışmalarımız var. Belli bir noktadan başlayarak inşallah bu sorunu da çözeceğiz." 

Çavuşoğlu "ABD'de bir karmaşa var. Çözmek isteyenler de krizden beslenenler de var." dedi. 

"BRUNSON'IN DURUMUNDA DEĞİŞİKLİK YOK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li Rahip Brunson'un durumunda değişiklik olmadığını söyleyerek ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nın bugün Brunson'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, ABD'nin kabadayılık dönemini bitirmesi gerektiğini ifade etti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ABD'nin yaptırımlarının gayrimeşru olduğunu belirterek "BM kararlarına göre de tek taraflı yaptırımlar gayrimeşrudur. Tek taraflı ekonomik yaptırımlar gayrimeşrudur. Milli paralarla ticaret önümüzdeki hedefler arasındadır" dedi.

Lavrov, "Amerika Astana sürecinin etkili bir sonuç almasını olumsuz etkilemek istiyor. Batı'nın mültecilerle ilgili tutumu da şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

Lavrov, görüşmede İdlib konusunda da mutabakatların ele alındığırı kaydetti.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler